SVJETSKA PREMIJERA

Prelijepi kabriolet Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series: Najsportskiji model u povijesti ekskluzivne marke

19.08.2024 u 12:21

Bionic
Reading

Pokreće ga 4,0-litreni biturbo motor snage 585 KS (430 kW), 800 Nm okretnog momenta i 9G TRONIC automatski mjenjač. Ubrzanje od 0 do100 km/h mu je 4,1 s, a krajnja brzina elektronički regulirana na 260 km/h

Mercedes je u kalifornijskom Pebble Beachu predstavio Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series, najsportskiji model u povijesti ove ekskluzivne marke. Novost je i samozatajni svijet boja i materijala eksterijera i interijera. Objedinjujući element dizajna je Maybach Pattern (uzorak). Od prednje do stražnje strane, postavlja posebne naglaske kako izvana tako i iznutra.

Postojat će dva odabrana koncepta dizajna za otvoreni dvosjed pri lansiranju na tržište: Mercedes Maybach SL 680 Monogram Series Red Ambience karakterizira nova dvobojna završna obrada u Obsidian crnoj metalik boji u gornjem dijelu karoserije i Manufaktur Garnet Red metalik crvenoj boji u donjem dijelu tijela. U Mercedes Maybach SL 680 Monogram Series White Ambience, Obsidian Black metalik u kontrastu je s Manufaktur Opalith White Magno bijeloj boji. I izuzetno sjajna crvena i elegantna bijela utjelovljuju senzualnost, ljepotu i lakoću. Boje stoga idealno izražavaju filozofiju i iskustvo vožnje novog modela.

Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series Izvor: Promo fotografije / Autor: Mercedes-Maybach

Ostale vanjske boje moguće su na poseban zahtjev kupca. U unutrašnjosti, održivo štavljena, kristalno bijela Manufaktur koža Exclusive Nappa i ukrasni dijelovi u sjajnom srebrnom kromiranom sjaju. Lansiranje na tržište započeti će u Europi u proljeće 2025., a uslijedit će i ostala tržišta.

Kultni dizajn profinjen ekskluzivnim Maybach stilskim elementima

U skladu s filozofijom marke, Mercedes Maybach SL nudi holističko, senzualno iskustvo. Konture specifične za marku, kromirana rešetka hladnjaka je osvijetljena, kao i delikatno uklopljena slova Maybach. Neovisni poklopac motora s uspravnom Mercedesovom zvijezdom ima kromiranu uzdužnu peraju u sredini. Kako bi se dodatno povećala ekskluzivnost, Obsidian crna hauba od dostupna je na zahtjev s integriranim Maybach uzorkom u grafitno sivoj boji.

Ovaj proces je vrlo složen i djelomično se izvodi ručno. Najprije se nanosi temeljni sloj koji se zatim ručno brusi. Zatim se ispisuje Maybach uzorak. Svaki procesni korak podliježe visokim tehničkim zahtjevima i zahtjeva najveću preciznost u izvođenju. Na kraju je hauba prekrivena mat prozirnim lakom, ponovno ručno brušena i ponovno finiširana mat prozirnim lakom.

  • +40
Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series Izvor: Promo fotografije / Autor: Mercedes-Benz AG

Dimenzije vozila su sljedeće: duljina 4705 mm, širina 1915 mm, visina 1353 mm, međuosovinski razmak 2700 mm.

Unutrašnjost prednjih svjetala ukrašena je visokokvalitetnim naglaskom u ružičastom zlatu. Specifični prednji branik naglašava širinu vozila s horizontalnim otvorima za zrak. Okvir vjetrobranskog stakla dovršen je sjajnim kromom. Drugi kromirani umetak nalazi se u oblozi bočnog nosača. Mercedes Maybach SL postavljen je na kovanim kotačima od 21 cola (gume Pirelli P Zero dimenzija 275/35ZR21) u dizajnu s 5 rupa ili dizajnu s više krakova.

Pomno izolirani gornji dio za akustičnu udobnost izrađen je od svijetlocrne tkanine s diskretno integriranim Maybach uzorkom u antracit boji. Stražnji dio karakteriziraju stražnja svjetla s pečatom Maybach, neovisna stražnja 'zavjesa' s kromiranim obrubom, specifičan dizajn difuzora i obrubi ispušnih cijevi tipični za marku s vodoravnom trakom.

Iza sjedala, aerodinamički dizajnirana dvostruka tzv. scoop izbočina pojačava individualni izgled. Zajedno s kromiranom perajom na haubi, daje dvosjedu posebno elegantan, sportski proporcionalan pogled sa strane, posebno kada je gornji dio otvoren.

Interijer s opremom specifičnom za Maybach i svijetlom kristalno bijelom kožom

U unutrašnjosti, održivo štavljena, kristalno bijela nappa koža stvara posebno elegantan ugođaj. Može se pronaći na pločama vrata, središnjoj konzoli i na komfornim sjedalima tipičnim za marku. Presvlake sjedala imaju novi, cvjetni dizajn. Prostor iza sjedala također je obložen bijelom kožom. Pocinčani nasloni sjedala i presvlake od srebrnog kroma daju sjajan kontrast.

Potpuno digitalni zaslon s instrumentima i središnji zaslon s električnim podešavanjem nagiba prikazuju animacije i stilove prikaza specifične za Maybach. Upravljač, sustav papučica od nehrđajućeg čelika i pragovi od nehrđajućeg čelika također su tipični za marku.

Visoka udobnost vožnje i buke u kombinaciji s iskustvom samouvjerene vožnje s 8 cilindara

Najviši zahtjevi vrijede i za vožnju i akustičnu udobnost. Sveobuhvatne mjere jamče tiho i udobno iskustvo vožnje prema Maybachovim standardima. To uključuje ispušni sustav optimiziran za buku, opsežan paket izolacije i apsorpcije kao i dizajn šasije usmjeren na udobnost i mekane nosače motora.

Kombinacija 4,0-litrenog biturbo motora s 585 KS (430 kW) snage, 800 Nm okretnog momenta i 9G TRONIC automatskog mjenjača s prilagođenim karakteristikama papučice gasa osigurava dinamičnu, samouvjerenu zabavu u vožnji na razini Maybacha. Ubrzanje od 0do100 km/h je 4,1 s, a krajnja brzina elektronički regulirana na 260 km/h.

Potpuno varijabilni pogon na sva četiri kotača 4MATIC+ nudi visoku trakciju čak i na skliskoj cesti i time povećava sigurnost vožnje. Standardno upravljanje stražnje osovine kombinira agilnost i stabilnost za manevriranje i sigurno iskustvo vožnje.

Prosječna potrošnja mu je 13,7 l/100 km, a emisije CO2 312 g/km u kombiniranim uvjetima (WLTP).

Ekskluzivna kolekcija MAYBACH Icons of Luxury

Usklađujući se s novom serijom monograma Mercedes-Maybach SL, MAYBACH Icons of Luxury nudit će odabranu kolekciju u buticima i online trgovini od lansiranja na tržište.

Tu su, između ostalog, kožna jakna, tenisice, šal, shopping torba i torba za psa. Dizajn je inspiriran materijalima i bojama otvorenog dvosjeda.