Goodwood Festival of Speed 2024

Znate li koji je materijal interijera dominirao na Goodwoodu? Alcantara odjenula najvažnije luksuzne automobile

17.07.2024 u 13:18

Bionic
Reading

Izdanje 2024., koje se odvijalo od 11. do 14. srpnja, donijelo je lansiranje niza luksuznih vozila s interijerima od Alcantare, pokazujući sposobnost materijala da podigne automobilski dizajn na nove visine

Alcantara je zauzela središnje mjesto na Goodwood Festivalu brzine 2024., glavnom događaju u automobilskom kalendaru Ujedinjenog Kraljevstva, ističući svoju ulogu omiljenog partnera u automobilskoj industriji. Inače, Alcantara® je vrlo inovativan materijal nalik na brušenu kožu za sjedala, obloge vrata, konzolu, strop automobila, koji nudi kombinaciju osjetilnih, estetskih i funkcionalnih kvaliteta.

Zahvaljujući svojoj izvanrednoj svestranosti, Alcantara je odabrani materijal za vodeće robne marke u mnogim područjima primjene: moda i dodaci, automobilska industrija, dizajn interijera, kućni dekor i potrošačka elektronika. Proizvodi ga talijanska tvrtka Alactara S.p.A. iz Milana, osnovana još davne 1972. godine.

Festival brzine se održava svake gdine u ljeto u prekrasnom parku koji okružuje Goodwood House, i to je ultimativna ljetna vrtna zabava motorsporta, nezaobilazna proslava najvažnijih proizvođača luksuznih automobila.

Izdanje 2024., koje se odvijalo od 11. do 14. srpnja, donijelo je lansiranje niza luksuznih vozila s interijerima od Alcantare, pokazujući sposobnost materijala da podigne automobilski dizajn na nove visine.

Počevši od novih debija, protagonist McLarena je McLaren Senna s bojom Senna Sempre, koja odaje počast Ayrtonu Senni, tragično preminulom slavnom vozaču utrka Formule 1. Boje odabrane za livreju odražavaju nijanse brazilske zastave.

U unutrašnjosti odmah upada u oči ekskluzivna žuta presvlaka od Alcantare sa zelenim perforacijama i bijelim markerom na ‘12 sati’ na upravljaču automobila. Pragovi vrata presvučenih crnom Alcantarom ukrašeni su potpisom Ayrtona Senne uz njegov citat koji objašnjava njegovu etiku i filozofiju: ‘Nemam idola. Divim se radu, predanosti i stručnosti.’

Među izloženim automobilima, McLaren Artura i McLaren F1 Road Car također su imali Alcantaru u unutrašnjosti.

Sve su oči također bile uprte u BMW kako bi svjedočili predstavljanju novog BMW-a M5 i BMW-a X3. Dugogodišnja suradnja između Alcantare i BMW-a naglašena je prisutnošću materijala Made in Italy u crnoj boji na oba automobila: na stropu i stupovima za M5, te s tekstilnom podlogom isprepletenom plavim i crvenim nitima na sjedalima BMW-a X3.

Nakon svoje svjetske premijere, Hispano Suiza Carmen Boulogne imao je svoj dinamični debi na kultnom usponu na brdo Goodwood Festival of Speed ​​2024. u znak obilježavanja 120. obljetnice marke. Električni hiperautomobil, odvažnog dizajna i sportskog karaktera, predstavlja perforiranu crnu Alcantaru s narančastom podlogom u središtu sjedala i panela vrata te crnu Alcantaru na upravljaču i armaturnoj ploči, ističući ekskluzivnost i kvalitetu.

Alcantara je također prikazana u drugim premium automobilima, počevši od talijanskog Alfa Romea, koji je prvi put u Ujedinjeno Kraljevstvo doveo svoj 33 Stradale i novi Alfa Romeo Junior.

  • +24
Alcantara na Goodwood Festival of Speed 2024 Izvor: Promo fotografije / Autor: Alcantara

Alcantara je također bila u drugim premium automobilima, kao što su Lotus Emira, Emeya i Eletre te električni Hyundai Ioniq 5N.

Budući da Goodwood Festival of Speed ​​nastavlja biti najveći vrhunac u automobilskom kalendaru za proizvođače automobila i entuzijaste, Alcantara ostaje na čelu kao privilegirani automobilski partner i jedinstveni luksuzni brend, pokazujući svoju sposobnost stvaranja izvanrednog, vizualno upečatljivog i svestranog proizvoda.