što ga žulja

Musk seli sjedište X iz San Francisca: 'Ljevičarska kultura je uzela maha'

06.08.2024 u 10:30

Bionic
Reading

Društvena mreža X preselit će svoje urede iz San Francisca, u kojem je 2006. godine osnovna pod starim nazivom Twitter

Zaposlenici će biti preseljeni u urede u Palo Altu i San Joseu, a Musk u Palo Altu već ima urede xAl, njegove druge kompanije, piše Bloomberg.

Musk je još prije obećao preseljenje sjedišta X-a u Texsas radi novodonešenog kalifornijskog zakona koji zabranjuje školskom osoblju da protiv volje učenika ikome uključujući i njhove roditelje progovaraju o rodnom identitetu učenika.

Musk koji je kupio kompaniju 2022. godine jasno je izjasnio svoje negativno mišljenje o San Franciscu kriveći ljevičarsku kulturu grada za koju se smatrao da je Twitter učinila previše liberalnim i ljevičarski nastrojenim. Osim samog grada Musk je kritizirao i guvernera Kalifornije Gavina Newsoma zbog državnog zakonodavstva.

Milijarder je još pršolog mjeseca javno objavio da će sjedište X-a preseliti u Teksas, a kompanija je dala u najam 42 735.3984 kvadratnih metara uredskog prostora u San Franciscu. Platforma ima svoj ured na Market Streetu od 2012. kada je pristala preseliti u četvrt Mid-Market nakon što je, zajedno s drugim IT kompanijama, dobila posebne porezne olakšice.

Neko je vrijeme područje cvjetalo ljudima, restoranima i novim stambenim kompleksima, a sada je situacija u Mid-Marketu daleko od rascvjetalog područja s restoranima, uredima, stambenim zgradama i zaposlenicima kojima se žuri na ručak. San Francisco se nakon pandemije Covida nosi s problemom sporog povratka radnika u urede. Iako je procvat umjetne inteligencije pomogao oživjeti to područje, San Francisco još uvijek ima najveću stopu nepopunjenosti ureda među velikim metropolama SAD-a koja tamo iznosi više od 36 posto, prema podacima koje je prikupio CBRE.