energetski forum

Osmo izdanje INTERENEF-a 27. rujna u Splitu

11.09.2024 u 21:38

Bionic
Reading

Osmi međunarodni energetski forum INTERENEF pod nazivom 'Energetska sigurnost Europske unije u novom geopolitičkom okruženju između društva rizika i energetske sigurnosti' održat će se u organizaciji Instituta za europske i globalizacijske studije u Splitu, 27. rujna u hotelu Cornaro

INTERENEF se tijekom godina se profilirao kao referentno mjesto i događaj za rasprave o gorućim i najaktualnijim pitanjima iz područja energetike, u najširem smislu. Zadnjih godina INTERENEF posebnu važnost pridaje temama energetske sigurnosti u kontekstu brzih, nepredvidivih i paradigmatskih geopolitičkih promjena.

Time se INTERENEF ističe kao središte za novo strateško promišljanje energetskih politika na razini čitave Europske unije.Tragom toga, i ovogodišnje, osmo izdanje Foruma želi promišljati o ključnoj energetskoj temi današnjeg trenutka; energetskoj sigurnosti Europske unije u novom i nastajućem geopolitičkom okruženju.

Rasprave i program će se na ovogodišnjem Forumu odvijati na tri panela koji će dati holistički, sveobuhvatni pogled na problematiku; Energetske kompanije i energetska sigurnost u Europi s posebnim osvrtom na Republiku Hrvatsku, Energetska sigurnost kao faktor stabilnosti gospodarstva, te Geopolitički aspekt energetske sigurnosti u globaliziranom svijetu.

Na INTERENEF-u će sudjelovati eminentni stručnjaci i panelisti iz Hrvatske, Europske unije i svijeta. Bit će zastupljeni predstavnici velikih hrvatskih tvrtki i velikih tvrtki koje posluju u Hrvatskoj, državni dužnosnici i privatni poduzetnici, istaknuti hrvatski i inozemni energetski stručnjaci i znanstvenici, kao i predstavnici udruga i organizacija koje se bave temama energetike i energetske sigurnosti.