Poslovanje na webu

Sigurno plaćanje te plaćanje na rate i na internetu? Da, zahvaljujući usluzi PayWay

18.12.2017 u 11:01

Bionic
Reading

Korištenjem sustava PayWay imate mogućnost naplate kartica Amex, MasterCard, Visa, Maestro, Diners i Discovery jednokratno i na rate putem kartičarskih kuća PBZ, ERSTE, ZABA i HPB

Vodite uspješan 'zemaljski' biznis, no krajnje je vrijeme da ga preselite online. Iako ste već iskusni poduzetnički vuk u svojem sektoru, na internetu vas čeka dosta nepoznanica. O web stranici i internetskim oglasima već smo puno toga rekli, ali ovoga puta objasnit ćemo vam kako uspješnije voditi web shop i lakše naplaćivati potraživanja na internetu, predstavljajući vam uslugu PayWay.

PayWay je usluga online autorizacije kreditnih kartica namijenjena web trgovcima koji na vlastitim web stranicama posjetiteljima žele ponuditi mogućnost plaćanja proizvoda i/ili usluga kreditnim i debitnim karticama iz bilo kojeg dijela svijeta.

Radi se o online trgovini i procesiranju transakcija online. Za uključenje u online trgovinu i poslovanje potrebna su web ili mobilna prodajna mjesta, dok za naplatu ili procesiranje transakcija možete koristiti uslugu Pay Way. Sustav PayWay je spoj između web stranica i mobilnih aplikacija s kartičarskim kućama putem kojega možete osigurati naplatu svojih proizvoda, usluga ili aranžmane iz bilo kojega dijela svijeta.

Korištenjem sustava PayWay imate mogućnost naplate kartica Amex, MasterCard, Visa, Maestro, Diners i Discovery jednokratno i na rate putem kartičarskih kuća PBZ, ERSTE, ZABA i HPB. Zainteresirani? Prođimo onda kroz nekoliko najčešće postavljanih pitanja o usluzi.

Pay Way možete koristiti na dva načina:

  • Integrirajući PayWay s vašim sustavom ili aplikacijom usmjeravajući znači klijente s vaše web stranice na naše sigurno sučelje za naplatu ili koristeći se web servisom, no tada se morate dodatno certificirati po PCI DSS pravilima.
  • Drugi način je kreiranje PAY LINKOVA. Točnije kroz PayWay administrator imate mogućnost unosa cijene i određenih podataka te uz jedan klik dobivate link na više stranih jezika koji možete metodom copy-paste prenijeti u mail ili putem Facebooka poslati klijentu uz ponudu ili prijedlog aranžmana. Klijenta se, klikom na navedeni link, preusmjerava na sigurno sučelje za naplatu te plaća po ponudi.

Kako vam PayWay olakšava poslovanje?

Zapravo olakšava naplatu, vodi i omogućava završnu komunikaciju s klijentom. Smanjuje troškove ako ga uspoređujemo s novčanim transferima, omogućava naplatu na rate te naplatu iz cijelog svijeta. Dobrim načinom poslovanja možete proširiti te otvoriti nova tržišta i stvoriti nove mogućnosti. U biti, u online poslovanju nema granica te nemate ograničeni potencijal.

Kakvu infrastrukturu morate imati?

PayWay ne ovisi o vrstama sustava i programskim jezicima. Integracija sa sustavom PayWay je lagana, no ipak zahtijeva određeno programersko znanje, podršku, informacije te svu potrebnu dokumentaciju, kao i TESTNI sustav PayWay, koji se osigurava svima. Osim web ili mobilne aplikacije, važna je dostava, o njoj se mora dobro razmisliti jer ona je završni korak u odnosu s kupcem. Ukratko, zaokružujući cjelinu trgovci moraju stvoriti infrastrukturu koja će objediniti sve aspekte online poslovanja.

Koliko se plaća usluga?

Troškove imate s dvije strane: HT PayWay i kartičarske kuće.

HT PayWay troškovi:

200 kn/mjesec + naknade po transakcijama jedan posto, no maksimalno pet kuna po transakciji. Znači naknada po transakciji ne može biti viša od pet kuna. Dodatne funkcionalnosti, PAY LINK ili POPUSTI ili SWITCH ili NAPLATA NA RATE, ne naplaćuju se dodatno. Kartičarske provizije ovise od banke do banke, a trgovcima se osigurava rad preko PBZ-a, ERSTEA, ZABE i HPB-a. Ono što je tu jako važno je SWITCH, sustav koji ne samo da upravlja ratama između banaka, već putem njega klijenti mogu koristiti onu banku/kartičarsku kuću koja za njih ima najbolju proviziju.

Kakvu podršku dobijete za slučaj da nešto pođe po zlu?

Punu podršku i to na mobilni telefon i e-mail. U 2017. nije zabilježena nijedna veća tehnička poteškoća, ali jasno je da postoje određeni problemi i za njihovo rješavanje potreban je određeni angažman. Ono što svi korisnici mogu potvrditi, a novi očekivati jest stvarna podrška i rješavanje raznih situacija svima na korist.

Kako mogu pratiti učinak sustava, naplate, cijelog iskustva?

Sustav PayWay ima administratora te preglednik statistike i izvještaja. O greškama i problemima koji se mogu stvoriti unutar procesa ostaje i zabilježeni transparentni trag za svaku transakciju. No za sva pitanja i analize korisnici se mogu uvijek slobodno obratiti službi za korisničku podršku.

Kako to pomaže korisnicima mojih usluga?

PayWay ne samo da pomaže korisnicima, nego je izrazito povoljan način plaćanja i za vlasnike kartica. Na hrvatskom tržištu u ponudi ima mogućnost za sve vrste kartica te plaćanja na rate. Mogućnost plaćanja na rate ovisi o izdanjima kartica jer tu pogodnost ne nude sve banke. No kako naši građani imaju sa sobom uvijek karticu više, sigurni smo da će moći odabrati najpovoljniju opciju za sebe.

Jesu li moji kupci sigurni dok koriste PayWay?

Vlasnici kartica prilikom plaćanja su 100 posto sigurni što se tiče krađe podataka ili broja kartice. HT Pay Way je PCI DSS Level1 provajder koji omogućava najviši svjetski stupanj zaštite u procesiraju podataka. Također, za kartice MasterCard, Visa i Maestro uz samo plaćanje mora se potvrditi identitet vlasnika kroz 3dsecure provjeru, a uz navedene kartice i Amex ulazi u sustav zaštite 3dsecure. Navedena provjera vlasnike kartica štiti i u slučaju da je došlo do krađe podataka.

Što se tiče trgovaca, tu je situacija malo drugačija. Čitav kartičarski biznis po CNP-u (card not present transakcijama) kaže kako je dio odgovornosti i na prodajnim mjestima. To znači kako fraud postoji, fraud u smislu korištenja ukradenih kartičarskih podataka na njihovom prodajnom mjestu. Zato je preporuka trgovcima - upoznati se s kartičarima i dogovoriti fraud odgovornost koja ih štiti od neugodnih situacija.

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima.