Aleš Ekar

U Austriji poginuo direktor šibenskog brodogradilišta Iskra

16.09.2024 u 08:47

Bionic
Reading

U austrijskom skijaškom središtu Obertauern smrtno je stradao 54-godišnji Slovenac. Prema informacijama Slovenskih novica, u Obertauernu je preminuo Aleš Ekar, direktor Iskra Shipyarda u Šibeniku

Bio je sin Francija Ekarja, alpinista, gorskog spasitelja i dugogodišnjeg predsjednika Planinskog saveza. Prema izvješćima na službenoj stranici austrijskih gorskih spasitelja, Ekar je u subotu u podne krenuo na skijanje po svježe zasniježenom Tauernu, gdje je preminuo.

Prijatelji su policiji prijavili nestanak 54-godišnjaka, pri čemu su naveli da je bio iskusan skijaš koji je dobro poznavao teren. Krenuo je na skijanje izvan uređenih staza.

Policija je njegovo vozilo pronašla na parkiralištu kod žičare Grünwaldkopfbahn, no nisu znali kamo se uputio na skijanje. U potrazi su sudjelovala 42 gorska spasitelja iz Obertauerna, Mauterndorfa i Radstadta, alpska policija te članovi jedinice spasilačkih pasa, koji su tragali za nestalim na području Gamsspitzl, Zehnerkar, Gamsleiten, Seekarspitz i Seekareck, stoji na službenoj stranici gorske spasilačke službe.