od 1. prosinca

U Austriji se uvodi nova godišnja vinjeta, poznata i cijena

24.10.2024 u 19:51

Bionic
Reading

Od kraja studenog može se nabaviti kod šest tisuća prodajnih partnera ASFINAG vinjeta u zemlji i inozemstvu, a vrijedi od 1. prosinca ove godine

Objavljeni su detalji i cijena novih vinjeta u Austriji. ASFINAG je najavio da će nova samoljepljiva godišnja vinjeta koštati 103,80 eura i biti dostupna u morskozelenoj boji, prenosi Kroativ.at.

Od kraja studenog može ju se nabaviti kod šest tisuća prodajnih partnera ASFINAG vinjeta u zemlji i inozemstvu, a vrijedi od 1. prosinca ove godine. Cijena vinjeta se ove godine, s obzirom na to da prošle nije bilo poskupljenja, ponovno usklađuje s harmoniziranim indeksom potrošačkih cijena.

Povećana je za 7,7 posto, stoga će godišnja vinjeta za automobile koštati 103,80 eura. Izvršna direktorica Claudia Eder rekla je da se boja također mijenja, jer im omogućuje da bolje i optimalnije kontroliraju ljepljivu vinjetu uz jasnu razliku od prošlogodišnje žute boje.

Prihodi od prodaje vinjeta ulažu se u rad, izgradnju i održavanje austrijskih autocesta i brzih cesta. Godišnja vinjeta vrijedi 14 mjeseci, od 1. prosinca prethodne godine do 31. siječnja sljedeće godine.