SEKTOR NA NAJVEĆIM MUKAMA

Ugostitelji poručuju Vladi: Da bi liječnici, policija i vatrogasci ostali u zemlji, morate odustati od poreza!

29.03.2020 u 10:42

Bionic
Reading

Udruga ugostitelja Primorsko-goranske županije snimila je video kojim Vladi poručuje da poteškoće u koje je ugostiteljski sektor upao uslijed epidemije koronavirusa neće riješiti odgoda plaćanja poreznih obaveza, nego njihov otpis

'Da bi heroji današnjice, medicinsko osoblje, policija i vatrogasci, sutra bili nagrađeni bonusom a ne prisiljeni napustiti zemlju, potrebno je dozvoliti poduzetnicima da pokrenu gospodarstvo. Otpis, a ne odgoda!', poručuju ugostitelji s Kvarnera i Gorskog kotara.

Podsjetimo, ugostiteljski sektor jedan je od najpogođenijih posljedicama pandemije koronavirusa, te od početka krize zagovara maksimalnu fleksibilnost državnih tijela kad je riječ o poreznim davanjima, no njihovi zahtjevi nisu naišli na plodno tlo u Vladi.

U subotu je priopćeno kako su poslodavci i sindikati u turizmu dogovorili su suspenziju Kolektivnog ugovora ugostiteljstva, koji se neće primjenjivati do odluke državnih tijela o prestanku izvanrednih mjera uvedenih zbog pandemije koronavirusa, a zbog koje poslodavci ne mogu poštivati ugovorene obveze.