malo drugačija priprema

Aromatična juha od celera pred kojom će pokleknuti čak i oni koji ne vole povrće

03.12.2021 u 13:49

Bionic
Reading

Krem juhe sjajan su način da na stol u vrlo ukusno, a opet tako praktičnom obliku stavite zdravo i fino jelo. Krem juha od celera prava je bomba vitamina i finih aroma koju ćete s rado pripremat, ali i jesti

Celer pečen s malo komorača i češnjaka, a zatim pasiran s pilećom juhom i krumpirom čini fino predjelo ili lagani ručak. Za razliku od klasične pripreme povrtnih juha koja uključuje dinstanje povrća i krumpira na luku, ovaj recept nudi nešto lakšu i okusom bogatiju varijantu.

Potrebni sastojci:

  • 8 velikih stabljika celera izrezanih na komade veličine 5 cm
  • Pola lukovice svježeg komorača narezanog na komade veličine 5 cm
  • 2 velika cijela režnja češnjaka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice crnog papra
  • 3 srednje velika krumpira, oguljena i nasjeckana na kockice veličine 2.5 cm
  • 1,5 l pilećeg temeljca
  • 120 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 žličice svježeg limunovog soka
  • Sol i papar po ukusu
  • Lišće celera i listovi komorača za ukrašavanje

Priprema:

U posudu za pečenje dimenzija 22x33 cm stavite narezani celer, komorač i režnjeve češnjaka. Dodajte sol, papar i maslinovo ulje te promiješajte da se sve dobro sjedini. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 40 do 45 minuta povremeno miješajući, dok rubovi povrća ne počnu rumeniti.

Dok se povrće peče, kuhajte krumpire u pilećoj juhi dok ne omekšaju, oko 10 do 12 minuta. Ostavite posudu sa strane da se malo ohladi.

Kada se povrće ispeče dodajte ga u krumpir i juhu. Pustite da se sve malo ohladi.

U blenderu ili uz pomoć štapnog miksera povrće usitnite. Dobiveni povrtni pire vratite u lonac i zakuhajte. Umiješajte vrhnje i limunov sok. . Po potrebi ponovno začinite i po želji ukrasite listovima celera i koromača.

ZA SVAKOGa PO NEŠTO

Ne znate što biste kuhali? Tportalova slana kuharica krije recepte koji će oduševiti i najizbirljivije

Pogledaj galeriju