INTERVJU

Frizer Kevin Murphy, čije proizvode obožavaju i Hrvatice, ima samo jedan savjet za sijedu kosu

24.09.2024 u 09:47

Bionic
Reading

Proslavljeni frizer Kevin Murphy posjetio je Split u sklopu međunarodne frizerske konferencije, na kojoj je između ostalog predstavio nove proizvode svog brenda

Australac svjetskog glasa Kevin Murphy, rođen u Melbourneu, započeo je svoju frizersku edukaciju u malom salonu u Queenslandu prije nego što je prošao obuku na legendarnoj akademiji Vidal Sassoon u Londonu. Nakon povratka u Australiju, vrlo brzo profilirao se kao jedan od najomiljenijih frizera celebrityja te su mu klijentice bile mnoge slavne ljepotice, poput Cate Blanchett, Naomi Watts, Selme Blair, Kylie Minogue, Heidi Klum, Rose Byrne, Mirande Kerr i Jessice Hart, a postao je poznat i po svojim fantastičnim proizvodima za njegu i stiliziranje kose.

Izvor: Profimedia / Autor: Darla Khazei/INSTARimages/ Image Press Agency / Alamy / Alamy / Lev Radin / Zuma Press / Abaca Press / Alamy / Alamy / Ron Adar, M10s / Zuma Press / Greg Allen / Alamy / Alamy / Profimedia

Njegovi visokokvalitetni proizvodi u efektnim pakiranjima nalaze se i na policama mnogih domaćih trendseterica, pa je dao nekoliko korisnih savjeta o njezi i stiliziranju kose za tportal.

Vrlo rano, kaže, odlučio se za svoj poziv.

'Što se tiče moje karijere, još u dobi od 15 godina odlučio sam biti frizer, što znači da sam frizer dulje od životnog vijeka svih 46-godišnjaka', kaže kroz smijeh.

Sveprisutan trend sijede kose, koja se više ne skriva pomno kao prije, jako mu se sviđa.

Sijeda kosa kao trend

Murphy kaže da nije nužno odmah je 'maskirati' bojom, već je možemo slobodno ostaviti u njezinom prirodnom stanju.

'Po mom mišljenju, ne biste trebali učiniti ništa sa sijedom kosom. Mislim da se tu radi o prihvaćanju onoga što jeste kao osoba. Istina je da mnogi vole prikriti sijede i obojiti ih u neku boju, ali mislim da je sve prisutniji i trend da se one samo prihvate… Ne bismo trebali imati ništa protiv starenja i svoje životne dobi. Što se tiče održavanja boje, to možemo uspješno izvesti jer danas postoji puno proizvoda za njeno produljenje. U svakom slučaju, najbolje je potražiti savjet frizera jer na tržištu vlada puno zbrke, osobito na društvenim mrežama', rekao je.

Kako njegovati vlasište

Dodaje i da se njega vlasišta treba tretirati na isti način kao i njega kože.

'Dakle, ako vam je vlasište crveno i upaljeno, trebate nešto što će djelovati umirujuće. Ako je masno, trebate nešto što će biti na najbolji način prilagođeno vašim potrebama, pa bih svakako preporučio razgovor sa stručnjakom. Kad se pak radi o mom brendu, uvijek idemo s filozofijom da ne postoje dvije iste vrste kose - važna je prilagodba svakome. Također nismo htjeli postići onaj teški, 'masni' osjećaj proizvoda kad ga nanesete', kaže stručnjak poznat i po poštivanju eko načela.

Kaže da nikad ne bismo trebali prestati težiti onome što možemo sami napraviti po tom pitanju.

'Zbilja pokušavamo ostaviti svijet na boljem mjestu nego što smo ga našli. Trudimo se stvoriti što manje otpada i štete za okoliš', dodao je.

Ističe i da su za izgled podjednako važni i dobra frizura i dobri proizvodi za kosu.

'Mislim da vam treba oboje. Idu jedno s drugim. Sjajna frizura može izgledati bolje uz neki super proizvod, ali mislim da se oni uopće ne isključuju', kaže.

Bombardirani smo raznim trendovima za kosu i na društvenim mrežama poput TikToka, za što Murphy kaže da je često nerealno.

'Tek sustižem TikTok, a on bi trebao biti inspirativan. Ali mislim da je ono što vidimo često proizvod raznih efekata, filtara, mnogih editiranja… To je nekakva fikcija, fantazija… To nije stvarnost. No može poslužiti kao nekakva inspiracija', rekao je Murphy.

Najbolji prirodni sastojak za kosu

Po njemu je najbolji prirodni sastojak za sjajnu i njegovanu kosu dobro poznato arganovo ulje.

'Pomalo smiješno, ali eto, stalno se vraćamo arganovom ulju. Ono sadržava sastojke visoke učinkovitosti. Osim toga, testirano je i dokazano ima pozitivan učinak na kosu, ali i okoliš', savjetuje on.

I za kraj, poznati frizer dao je svoje mišljenje o najnovijim trendovima kad se radi o frizurama te naglasio važnost individualizma.

'Želim da svi prigrle svoju individualnost. Mislim da je najvažnije da budete najbolja verzija sebe, a također da budete ono što jeste, što na neki način poništava samu ideju o trendovima', rekao je.