Ukoliko još niste stigli pripremiti kolač za uskrsne blagdane sigurno nećete pogriješiti ako se odlučite za osvježavajući tiramisu
Vjerojatno nema osobe koja ne voli fini i kremasti tiramisu koji se u originalnom receptu priprema sa sirom mascarponeom no neće biti ništa manje ukusan ako ga pripremite sa svježim kravljim sirom.
Ovaj talijanski kolač uvijek je dobrodošla ideja za desert, a danas su se pojavile bezbrojne varijante oko kojih se nećete puno namučiti. Razveselite vaše ukućane ovom slasticom koju će brzo i lako pripremiti i najveći početnici u kuhinji.
Sastojci:
500 gr svježeg kravljeg sira
500 ml vrhnja za šlag
šećer (po želji)
3 vrećice piškota
čokolada u prahu za ukrašavanje
skuhana kava za umakanje piškota
Priprema:
Prvo umutite šlag. Izmiksajte šećer i sir, pa to sjedinite sa šlagom. U okrugli kalup stavite kao podlogu piškote namočene u kavu, pa red kreme, na kremu posipajte čokoladu u prahu, pa opet red piškota, kreme i na kraju čokolada. Dobro ohladite u hladnjaku prije posluživanja, idealno tijekom noći...
I dobar tek!