Nakon uživanja u hrani tijekom blagdana nerijetko ostane hrane viška, a televizijska voditeljica Karmela Vukov Colić na svom Instagram profilu otkrila je sjajan trik kako na vrlo ukusan način iskoristiti ostatke hrane
Sendviči su uvijek dobra ideja, a još kada su ovako ukusni doista je teško odoljeti. Naime, nakon bogatog blagdanskog stola nerijetko se pitamo što s ostatcima hrane, a Karmela Vukov Colić pokazala je kako je ona na vrlo ukusan i jednostavan način iskoristila višak mesa.
'Danas malo o ostacima s božićne trpeze. Što radite s preostalom hranom? Nama je ostalo nekoliko komada pečene piletine i pačetine pa sam složila baš ukusne sendviče za večeru: Ispekla sam kroasane (iz zamrzivača ) i nadjenula ih listovima zelene salate na koje sam stavila smjesu majoneze (1/2 šalice), senfa (1/2 žličice), soli, kajenskog papra te sitno nasjeckana 4 kisela krastavca. Potom sam umiješala na kockice narezano meso. I to je to. Planuli su dok smo rekli Božić. Dobar tek i vama!', napisala je Karmela u objavi na Instagramu.
Doista sjajna ideja, a ako ste, ipak, pojeli sve što ste pripremili za Božić, ovaj recept sigurno će vam dobro doći nakon novogodišnje noći.
Potrebni sastojci:
- Kroasani
- Nekoliko listova zelene salate
- Ostatci pečenog mesa (na primjer piletina i pačetina=
- Namaz za koji je potrebno: pola šalice majoneze, pola žličice senfa, malo kajenskog papra te 4 sitno nasjeckana kisela krastavca
Priprema:
Prvo pripremite namaz. U posudi pomiješajte pola šalice majoneze, pola žličice senfa, malo kajenskog papra te četiri sitno nasjeckana kisela krastavca. U namaz umiješajte meso narezano na kockice.
Kroasane prerežite po duljini, u svaki stavite nekoliko listića zelene salate te napunite pripremljenim namazom. Dobar tek!