MANJE KALORIJA

Lagano, zdravo i ukusno: Isprobate li ova dva recepta, više nikad nećete imati potrebu pohati piletinu

09.11.2020 u 13:20

Bionic
Reading

Gotovo da ne postoji osoba koja voli meso, a ne voli pohanu piletinu. Međutim, pohano ima daleko više kalorija od pilećih prsa pečenih u pećnici ili 'na naglo' u tavi. Glavni krivac toga je velika količina ulja koje, ako pazite na kilažu, ne bi bilo loše izbjeći, a mi znamo i kako. Zahvaljujući ovim receptima pileća prsa izgledat će kao da su pohana, no zapravo ćete u organizam unijeti vrlo malo ili nimalo ulja

Recept broj 1

Sastojci

  • 400 g pilećih prsa
  • 300 ml mlijeka
  • 100 g krušnih mrvica
  • 3 sušene rajčice
  • 2 žlice kapara
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 koromača
  • 2 naranče
  • sol
  • maslinovo ulje

Priprema

1. Piletinu narežite na filete i prelijte mlijekom i pustite da se namače 30 minuta.

2. Sitno nasjeckajte sušene rajčice, kapare i češnjak pa ih umiješajte u krušne mrvice. Dodajte i peršin.

3. Namastite pleh za pečenje. Filete pilećih prsa umočite s obje strane u smjesu pa polegnite u pleh.

4. Piletinu prelijte s malo maslinovog ulja i pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

U slast!

Recept broj 2.

Sastojci

  • 400 g pilećeg ili purećeg mesa
  • 200 g kukuruznih pahuljica
  • 200 ml mlijeka
  • slatka paprika
  • češnjak u prahu
  • suhi ružmarin
  • sol

Priprema

1. Piletinu narežite na veće komade i pustite ih da se namaču u mlijeku 15 minuta.

2. Za to vrijeme kukuruzne pahuljice stavite u plastičnu vrećicu i istucite ih čašom kako bi dobili mrvičastu smjestu.

3. Pahuljice začinite sa soli, slatkom paprikom, češnjakom u prahu i suhim ružmarinom. Promiješajte.

4. Komade piletine umočite s obje strane u smjesu pa položite u nauljeni pleh.

5. Pecite 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

U slast!