Gotovo da ne postoji osoba koja voli meso, a ne voli pohanu piletinu. Međutim, pohano ima daleko više kalorija od pilećih prsa pečenih u pećnici ili 'na naglo' u tavi. Glavni krivac toga je velika količina ulja koje, ako pazite na kilažu, ne bi bilo loše izbjeći, a mi znamo i kako. Zahvaljujući ovim receptima pileća prsa izgledat će kao da su pohana, no zapravo ćete u organizam unijeti vrlo malo ili nimalo ulja
Recept broj 1
Sastojci
- 400 g pilećih prsa
- 300 ml mlijeka
- 100 g krušnih mrvica
- 3 sušene rajčice
- 2 žlice kapara
- 1 češanj češnjaka
- 2 koromača
- 2 naranče
- sol
- maslinovo ulje
Priprema
1. Piletinu narežite na filete i prelijte mlijekom i pustite da se namače 30 minuta.
2. Sitno nasjeckajte sušene rajčice, kapare i češnjak pa ih umiješajte u krušne mrvice. Dodajte i peršin.
3. Namastite pleh za pečenje. Filete pilećih prsa umočite s obje strane u smjesu pa polegnite u pleh.
4. Piletinu prelijte s malo maslinovog ulja i pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
U slast!
Recept broj 2.
Sastojci
- 400 g pilećeg ili purećeg mesa
- 200 g kukuruznih pahuljica
- 200 ml mlijeka
- slatka paprika
- češnjak u prahu
- suhi ružmarin
- sol
Priprema
1. Piletinu narežite na veće komade i pustite ih da se namaču u mlijeku 15 minuta.
2. Za to vrijeme kukuruzne pahuljice stavite u plastičnu vrećicu i istucite ih čašom kako bi dobili mrvičastu smjestu.
3. Pahuljice začinite sa soli, slatkom paprikom, češnjakom u prahu i suhim ružmarinom. Promiješajte.
4. Komade piletine umočite s obje strane u smjesu pa položite u nauljeni pleh.
5. Pecite 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
U slast!