PROMO

Mirakul na moru, Mirakul na kopnu

08.07.2024 u 15:42

Bionic
Reading

Poznato je kako je iskustvo vezano uz ljetovanje na brodu mnogima nezaboravno. Međutim, sto ljudi, sto ćudi, pa tako postoje i oni koji ne dijele takvo mišljenje: nekad iz objektivnih razloga jer jednostavno ne podnose vožnje brodom, odnosno nisu u mogućnosti spavati na plovećem objektu, ili se pak boje otvorenog mora.

Upravo za one koji se drže devize 'hvali more drž’ se kraja', zagrebačka tvrtka 'Grginić jahte' nudi iznimno zanimljiv smještaj i na kopnu. Riječ je o dva atraktivna turistička kompleksa - Resortu Mirakul i Villi Mirakul. Oboje su smješteni na otoku Viru koji je jedno od najbrže rastućih turističkih mjesta na našoj obali. Tako je otok 2023. godine srušio sve prethodne turističke rekorde, prema podacima iz sustava eVisitor ostvareno je 2,7 milijuna noćenja i 163 tisuće dolazaka turista.

Za Vir ovaj uspjeh nije samo broj na papiru, već je rezultat kontinuiranog razvoja otoka kao atraktivne turističke destinacije. S dva milijuna noćenja Vir se pridružio elitnom društvu turističkih destinacija poput Rovinja, Dubrovnika i Poreča. Ovo je sedma uzastopna godina da Vir bilježi više od dva milijuna noćenja, s prvim dosezanjem ove brojke još 2017. godine.

Posebno impresivni bili su srpanj i kolovoz 2023. kada je Vir gotovo dostigao milijun noćenja u jednom mjesecu. Ova postignuća nisu samo puke brojke; ona odražavaju rastući interes domaćih i stranih gostiju za ovu destinaciju. Broj stranih gostiju i njihov udio u ukupnom turističkom prometu posebno su impresivni, s nikad većim brojem noćenja i dolazaka.

Isto tako, u sklopu hrvatskog turizma Vir se ponovno našao među elitnih top 10 destinacija, zajedno s gradom Zadrom. Sedam uzastopnih godina plasmana među top 10, bjelodano svjedoči o izvanrednoj turističkoj ponudi i privlačnosti otoka.

Resort Mirakul nalazi se samo 300 metara od plaže Jadro na Viru, dok je Villa Mirakul udaljena svega 700 metara od resorta. Plaža Radovanjica udaljena je manje od kilometra od oba objekta, plaža Lučica je tek nešto udaljenija, a plaža Sapavac 11 minuta hoda. Najbliža zračna luka je Zračna luka Zadar, smještena 38 km od objekta, a zahvaljujući modernoj mreži autocesta i mostu koji spaja otok s kopnom, turistima su navedene smještajne jedinice lako i brzo dostupne.

Sve tri smještajne jedinice građene su u sklopu atraktivnih arhitektonskih rješenja, te su vrhunski i moderno opremljene. Resort Mirakul nudi pet različitih apartmana s izravnim pogledom na more. U prizemlju i prvom katu nalaze se po dva apartmana, dok je svakako vrhunac ponude penthouse koji se nalazi na posljednjem, drugom katu.

Villa Mirakul na raspolaganju gostima nudi čak sedam apartmana koji nude sve potrebno za maksimalno uživanje u zasluženom odmoru.

Sve jedinice (Resort Mirakul i Villa Mirakul) klimatizirane su te uključuju dnevni boravak s TV-om, kuhinju s perilicom posuđa i mikrovalnom pećnicom, sef te vlastitu kupaonicu sa sušilom za kosu. Gosti mogu koristiti hladnjak, pećnicu, ploču za kuhanje, kuhalo za vodu i aparat za pripremu kave. Ipak, najveća atrakcija vanjski je sezonski bazen koji ponekad i odlazak na plažu čini suvišnim. Gostima se nudi besplatan WiFi, oprema za roštilj kao i besplatno privatno parkiralište.

Često se u javnosti spominje kako je od iznimne važnosti pravilno usmjeriti hrvatski turizam kako bi se privukla kvalitetna klijentela koja će donositi veće prihode i produljiti sezonu. Projekti poput Resorta Mirakuli Ville Mirakul su upravo na tom tragu i pokazuju kako bi se hrvatski turizam trebao razvijati. Drugim riječima, ispunjavaju kriterije za dolazak gostiju veće platežne moći koji su spremni potrošiti nešto više na svom odmoru.

Poznato je također kako se zadovoljan gost uvijek vraća, a recenzije i ocjene Resorta i Ville Mirakul na raznim specijaliziranim stranicama najbolji su dokaz kako su u tvrtki 'Grginić jahte' odradili odličan posao. Ne samo za sebe, već i za Vir i za hrvatski turizam.

Prodaja i čarter brodova

Primarno je tvrtka 'Grginić jahte' prepoznata po proizvodnji vrhunskih motornih jahti i gumenjaka.  Trenutno najveći model u ponudi je Mirakul 40. Riječ je o sportskom brodu namijenjenom nautičarima koji traže udobnost, kvalitetu i vrhunske performanse.

 Manji, Mirakul 30 pokazao se kao vodeći u klasi plovila za višednevna obiteljska krstarenja, sport i rekreaciju, kao i za čarter usluge.

 'Grginić jahte' posljednjih godina proširio je svoju proizvodnju uključivanjem visokoučinkovitih RIB-ova brenda Shark. Shark 38 i Shark 23 iznimno su sposobna plovila, s performansama koje odgovaraju samom nazivu 'gume' -  morski pas. Shark 38 je gumenjak duljine 11 metara koji se nudi u raznim konfiguracijama.

Tvrtka 'Grginić jahte' također upravlja bogatom čarter flotom koja se nalazi u marini 'Kornati' u Biogradu na Moru, gdje se mogu unajmiti svi dostupni modeli čamaca iz proizvodnje. Upravo ova politika omogućuje svakom potencijalnom kupcu da prije kupnje isproba plovila iz ponude i to na jednom od najljepših europskih akvatorija - Kornatima.