Francuski predsjednik Emmanuel Macron boravio je u Hrvatskoj u bilateralnom posjetu tijekom kojeg se susreo s državnim vrhom. Detalji njegovog kratkog posjeta ne prestaju pristizati, pa tako i oni o delicijama u kojim je imao priliku uživati
Javnosti je otkriveno je koji su specijaliteti servirani predsjedniku države s jednom od najprepoznatljivijih i najbogatijih gastronomskih ponuda na svijetu.
Na radnom ručku Macronu su ponuđene terina od prepelice, sa pečenom rajčicom i torticom od poriluka, kremasti rižoto sa tartufima te listićima paškog sira.
Zatim janjeća koljenica s kremom od celera, zapečenim krumpirom s ružmarinom te umakom od začinskog bilja.
Za desert su posložene šnenokle s kremom od vanilije i marmeladom od šumskog voća i mente.
Svaki slijed pratilo je odgovarajuće vino, od pjenušca Tomac Diplomat Extra Brut do desertnog vina Bodren Cuvée iz 2017.
OD PANTOVČAKA DO RAFALEA