Tortilje su uvijek dobro rješenje, osobito kad smo u gužvi ili jednostavno nemamo nadahnuća za pripremu obroka
Tortilje su bez sumnje jedno od najpopularnijih jela, a podjednako su fine i u vege varijanti, ali i punjene piletinom, puretinom, tunjevinom...
Ovo popularno jelo koje može poslužiti i kao ručak, večera ili užina potječe iz meksičke kuhinje te se brzo proširilo diljem svijeta.
To nas nimalo ne čudi jer je bogatog okusa i jer sa zasitnim i ukusnim tortiljama jednostavno nema greške.
Što kažete na brzopotezne tortilje koje se pripremaju za manje od 15 minuta i neće vas puno namučiti? Možete ih jesti i hladne ili pak staviti kratko u mikrovalnu, ovisno o željama.
Sastojci:
nekoliko gotovih tortilja
2 avokada
2 rajčice
šaka listova zelene salate
8 šnita purećeg nareska
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol
Priprema:
Rajčicu operite, osušite i narežite na kockice. Ogulite, uklonite košticu i narežite avokado na ploške. Listove salate stavite u veliku zdjelu, dodajte rajčicu i začinite maslinovim uljem i solju.
Namažite tortilju i na vrh stavite malo listova zelene salate s rajčicom. Na jedan kraj svake tortilje stavite nekoliko kriški nareska od puretine. Zatim na puretinu stavite kriške avokada. Svaku tortilju zamotajte kao palačinku.
Prerežite ih i pričvrstite čačkalicama kako punjenje ne bi iscurilo. Poslužite s umakom po želji. Dobar tek!