Mislite da je ovo još jedan u nizu recepata za čokoladne muffine kakve možete pronaći u svakom kutku interneta? E pa, varate se. Ovo su sasvim drugačiji čokoladni muffini, a to će vam biti jasno nakon prvog zalogaja
U svojoj novoj kuharici 'Utopie' francuski slastičari Erwan Blanche i Sébastien Bruno donose mnogo slatkih recepata, a među njima je i ovaj za čokoladne muffine koji se tope u ustima. Njihova je priprema iznimno jednostavna i gotovi su u tren oka, a vjerujemo da će istom brzinom i nestati sa stola.
Potrebni sastojci:
- 200 g tamne čokolade ( s minimalno 60% kakaovca)
- 200 g maslaca
- 3 jaja
- 175 g šećera
- 60 g brašna
Priprema
Stavite izlomljenu čokoladu i maslac uz posudu koju ćete stavite iznad uzavrele vode, samo pazite da posuda ne dodiruje vodu.
Izmiješajte maslac i čokoladu dok ne dobijete glatku smjesu.
U međuvremenu izmiješajte jaja sa šećerom dok se smjesa ne udvostruči i dodajte joj rastopljenu čokoladu i maslac te dobro izmiješajte.
Na kraju umiješajte brašno i ulijte smjesu u prethodno namašćene i pobrašnjene kalupe za muffine (cca 8 komada) te stavite peći 15-20 minuta na 180 ° C u prethodno zagrijanu pećnicu.