omiljena slastica

Recept koji je uvijek dobro imati pri ruci: Slatki i pahuljasti muffini gotovi su u tren oka, a obožavaju ih svi

14.09.2021 u 12:08

Bionic
Reading

Malo je stvari tako ukusno kao domaći, svježe napravljeni, pahuljasti muffini, a ovoj verziji s jabukama i naribanom koricom limuna teško ćete moći odoljeti

Laka i brza priprema te božanstven okus, ovo je recept koji je uvijek dobro imati pri ruci. Ovi slatki i mekani muffini uspijevaju uvijek, svi ih vole, a osim kao desert, možete ih poslužiti za ukusan i topao doručak. Za recept je potrebno brašno, smeđi šećer, maslinovo ulje, jaja te jabuke. Voće dodaje puno sočnosti tijestu, a rezultat je izvrstan okus.

Potrebni sastojci:

  • 12 žlica pšeničnog brašna
  • 6 žlica smeđeg šećera
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • 3 jaja
  • Malo mlijeka
  • 1 jabuka
  • Na vrh noža prašak za pecivo
  • Limunova korica
  • Šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, a zatim dodajte brašno, prašak za pecivo, ulje i mlijeko.

Sve dobro promiješajte dok ne dobijete kompaktno tijesto.

Jabuku ogulite i nasjeckajte te je dodaje u prethodno pripremljeno tijesto.

Dodajte naribanu koricu limuna i ponovno promiješajte.

Pripremljenim tijestom napunite ¾ kalupa za muffine.

Muffine stavite u pećnicu na 20 minuta u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva.

Nakon što su pečeni, muffine pažljivo izvadite, pospite šećerom u prahu i poslužite.