Malo je stvari tako ukusno kao domaći, svježe napravljeni, pahuljasti muffini, a ovoj verziji s jabukama i naribanom koricom limuna teško ćete moći odoljeti
Laka i brza priprema te božanstven okus, ovo je recept koji je uvijek dobro imati pri ruci. Ovi slatki i mekani muffini uspijevaju uvijek, svi ih vole, a osim kao desert, možete ih poslužiti za ukusan i topao doručak. Za recept je potrebno brašno, smeđi šećer, maslinovo ulje, jaja te jabuke. Voće dodaje puno sočnosti tijestu, a rezultat je izvrstan okus.
Potrebni sastojci:
- 12 žlica pšeničnog brašna
- 6 žlica smeđeg šećera
- 5 žlica maslinovog ulja
- 3 jaja
- Malo mlijeka
- 1 jabuka
- Na vrh noža prašak za pecivo
- Limunova korica
- Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, a zatim dodajte brašno, prašak za pecivo, ulje i mlijeko.
Sve dobro promiješajte dok ne dobijete kompaktno tijesto.
Jabuku ogulite i nasjeckajte te je dodaje u prethodno pripremljeno tijesto.
Dodajte naribanu koricu limuna i ponovno promiješajte.
Pripremljenim tijestom napunite ¾ kalupa za muffine.
Muffine stavite u pećnicu na 20 minuta u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva.
Nakon što su pečeni, muffine pažljivo izvadite, pospite šećerom u prahu i poslužite.