Jedna od najplaćenijih manekenki današnjice, Gigi Hadid, u izolaciji kuha za sebe i svog partnera, pjevača Zayna Malika, s kojim u rujnu očekuje njihovo prvo dijete. Dok uživa u trudnoći, manekenka dane krati kuhanjem, a jedan je recept odlučila podijeliti i sa svojim obožavateljima na Instagramu. Riječ je brzoj, jednostavnoj i preukusnoj tjestenini s umakom od vodke i salse u koju je teško ne zaljubiti se
Boravak u izolaciji mnoge su osobe iz javnog života iskoristile za uživanje u svakodnevnim kućnim ritualima, pa nije ni čudo da su Instagram preplavile fotografije i videi hrane. Prije nekoliko dana slavna manekenka Gigi Hadid podijelila je svoj omiljeni recept za tjesteninu u umaku od vodke koji je mnoge inspirirao da isti i sami isprobaju.
Zasukali smo rukave i napravili umak prema uputama slavne Victorijine anđelice i jedne od najplaćenijih manekenki današnjice. Moramo priznati da dugo nismo probali ukusnije jelo koje je pritom toliko jednostavno da će ga s lakoćom pripremiti i početnici.
Gigi je za pripremu ovog jela koristila sitniju tjesteninu u obliku školjki, no kod odabira ovog jela pravila zapravo nema. Možete koristiti rigatone, penne, tagliatelle ili neku drugu vrstu koju imate pri ruci.
Sastojci (za dvije osobe):
- 1/4 šalice ulja
- 1 češanj češnjaka
- 1/4 glavice luka
- 1/4 šalice pasirane rajčice
- 1 žlica vodke
- 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
- 1 žličica čili sjemenki
- sol
- papar
- 250 g tjestenine
- 1/4 vode u kojoj se kuhala tjestenina
- žlica maslaca
Priprema:
1. U wok dodajte maslinovo ulje i kratko popržite luk i češnjak dok ne omekšaju.
2. Dodajte pasiranu rajčicu. Miješajte dok se umak lagano ne karamelizira.
3. Dodajte vodku i kuhajte dok alkohol ne ispari, pa dodajte vrhnje za kuhanje i sjemenke čilija.
4. Začinite sa soli i paprom i pustite da se krčka još nekoliko minuta. Ugasite vatru.
5. U proključalu vodu dodajte tjesteninu (100-125 g po osobi). Nakon otprilike 10 minuta procijedite, ali pazite da sačuvate 1/4 škrobne vode u kojoj se kuhala tjestenina, a koja će vam biti potrebna za umak.
6. Prebacite tjesteninu u wok s umakom. Dodajte škrobnu vodu i maslac. Miješajte na srednje jakoj vatri dok se sve ne sjedini.
7. Ukoliko je potrebno, dodajte još soli i papra po želji. Naribajte parmezan i posipajte sjeckanim svježim bosiljkom.
U slast!