Svježa ricotta savršena je za slatka jela, a ovaj jednostavan recept za idealan je ljetni desert koji je prava šteta ne isprobati dok traje sezona sočnih malina
Lagan, osvježavajuć, brzo gotov te bez paljenja pećnice – ovo je doista savršen ljetni kolač u čijem ćete posljednjem zalogaju uživati kao i u prvom. Kada se radi o cheescakeu, recepata nikad dosta, no ovaj svakako zaslužuje ući u uži izbor najboljih.
Potrebni sastojci:
- 220 g suhih, čajnih keksa
- 100 rastopljenog maslaca
- 250 g ricotte
- 600 g krem sira
- naribana korica 5 limuna i sok od 3 limuna
- 150 g malina
Priprema:
U blender stavite kekse i maslac te ih meljite sve dok ne počnu nalikovati krušnim mrvicama. Ako nemate blender kekse možete zdrobiti i ručno pomiješati s maslacem. Smjesu utisnite na dno kalupa za tortu promjera 23 cm, a zatim stavite na hlađenje u hladnjak dok pravite smjesu od sira.
U velikoj zdjeli pomiješajte ricottu, krem sir, šećer te koricu i sok limuna. Miksajte sve dok ne dobijete glatku smjesu, a zatim je izlijete na pripremljenu podlogu od keksa. Tortu stavite u hladnjak na 3 sata kako bi se stegnula. Prije serviranja stavite je na tanjur te ukrasite malinama.