sočno i brzo

Tako jednostavno, a tako fino: Biskvitni kolač s voćem tako će dobro doći kao slatki doručak ili uz popodnevnu kavicu

06.12.2021 u 10:44

Bionic
Reading

Postoji čitav niz recepata za biskvite, no ovaj je jedan od onih koji ćete rado zapisati i praviti nekoliko puta, a idealan je kao međuobrok ili slatki doručak

Obožavamo recepte koji su gotovi u tren oka i ne zahtijevaju veliku pripremu, a rezultat je tako ukusan. Jedan od divnih recepata je ovaj koji vam omogućuje da na najbolji način potrošite višnje koje ste u kasno proljeće zaledili, a uz dodatak pistacija, dobit ćete okus za prste polizati.

Potrebni sastojci:

  • 120 g brašna
  • 3 jaja
  • 100 g pistacija
  • 180 g šećera
  • 150 g maslaca
  • 10 g praška za pecivo
  • 200 g višanja
  • 50 ml vode

Priprema:

Prvo, ako je potrebno, višnje očistite od koštica.

U lonac iznad vatre stavite 50 ml vode sa 50 grama šećera i pustite da se kuha dok ne nastane sirup. Zatim dodajte višnje i kuhajte još 5 minuta.

Pistacije ogulite i zgnječite sve dok ne postanu skoro prah.

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.

Odvojite bjelanjke od žumanjaka i istucite ih s ostatkom šećera.

Dodajte prosijano brašno i kvasac te usitnjene pistacije, a zatim dobro promiješajte.

Dodajte maslac, a zatim ponovno promiješajte.

Bjelanjcima dajte prstohvat soli, a zatim istucite tako da dobijete čvrsti snijeg. Nakon toga čvrsti snijeg laganim pokretima dodaje prethodnoj smjesi.

Na samom kraju dodajte višnje zajedno sa sokom koji su pustile.

Pravokutni kalup premažite maslacem, pospite s malo brašna i pažljivo ulijte dobivenu smjesu.

Stavite u zagrijanu pećnicu te pecite 35 minuta na 180 stupnjeva.

Kolač pažljivo izvadite iz pećnice, pričekajte da se ohladi i odlijepi od kalupa.