GEJMING EKSTRAVAGANCA

Bliži se Summer Game Fest: Kad počinje, što očekivati i gdje gledati

05.06.2024 u 13:35

Bionic
Reading

Bit će priče o svemu od Xboxa i Nintenda do Call of Duty: Black Opsa 6

E3 je možda mrtav i pokopan, ali još uvijek postoji gomila novosti o igrama kojima se možemo radovati u nadolazećim danima jer na njegovo mjesto dolazi Summer Game Fest 2024. SGF je postupno poprimio sve veću važnost tijekom posljednjih nekoliko godina postao svojevrsni kišobran za razne prezentacija igara koje se održavaju svakog lipnja.

Od 7. lipnja do 10. lipnja, čeka nas niz SGF događaja koji će istaknuti desetke igara. Sve velike najave prenosit će se uživo kako biste ih mogli gledati kod kuće. Za one od vas koji će izdaleka uživati ​​u svečanostima, evo kratkih informacija o tome kako gledati Summer Game Fest 2024. i što očekivati.

Kako gledati: YouTube i Twitch

Summer Game Fest službeno počinje 7. lipnja u 23:00. Organizator i domaćin SGF-a Geoff Keighley pokušao je ublažiti očekivanja rekavši da će većina onoga što će biti prikazano ove godine biti nove informacije o prethodno najavljenim igrama.

Potvrdio je da će Monster Hunter Wilds, Kingdom Come 2: Deliverance i Metaphor: Refantazio (fantasy JRPG od tima koji stoji iza Persone) dobiti malo medijskog prostora. Šuška se i o službenom datumu izlaska za besplatnu co-op pucačinu The First Descendant, a bit će priče i o Dragon Ball: Sparking! Zero, kao i pogledu na animiranu seriju Among Us.

Metal Gear Solid 3: Snake Eater, Kingdom Hearts IV, The Wolf Among Us 2 i Ken Levineov definitivno-ne-BioShock nastavak BioShock Judas neće biti predstavljen. Bit će nekih svježih otkrića, no kao i organizator događaja predlažemo da očekivanja za neke spektakularnije objave spustite na minimum.

Day of the Devs - 8. lipnja, 01:00

Događaj možete gledati na YouTubeu (isti stream kao SGF Live).

Day of the Devs izvrstan je izlog nadolazećih indie igara. Prošlogodišnje izdanje Game Awardsa, na primjer, uključivalo je poglede na Open Roads, Crow Country i Mars After Midnight, nabraja Engadget.

Devolver Direct - 8. lipnja, 02:00

Događaj se može pratiti putem istog streama na YouTubeu.

Pred nama je još jedna režirana psihodelična epizoda Devolver Digitala. Izdavačev 'izravni' prijenos uključivat će detalje o barem nekoliko igara - nadamo se da su među njima The Plucky Squire i Skate Story. Oba bi naslova trebala stići 2024.

Xbox Games Showcase - 9. lipnja, 19:00

Kako gledati: YouTube i Twitch (ASL opcija)

Ovo bi mogao biti najveći izlog tjedna u smislu najava velikih igara. Podsjetimo, ovo je prvi put da su Xbox Game Studios, Bethesda i Activision Blizzard dio jednog od ovih događaja.

Microsoft ima podosta igara i velikih najava za 2024. godinu. Vjerojatno ćemo dobiti detalje i/ili datume izlaska o Indiana Jones and the Great Circle, Avowed, Microsoft Flight Simulator 2024, Starfieldu, Diablo IV ekspanzijama, kao i sljedećoj sezoni Overwatcha 2. Nadamo se da ćemo dobiti i uvid u igru ​​Blade Arkanea Lyona. Očekujte da ćete čuti više naslova koji su na putu za Game Pass, a moguće i dodatne prve igre koje će napraviti skok na PlayStation i Switch.

Za mnoge će se glavni događaj održati nakon glavne prezentacije jer ćemo saznati više o Call of Duty: Black Ops 6. Sljedeći dio serijala vjerojatno se događa tijekom Zaljevskog rata te je prvi Call of Duty naslov koji će biti dostupan na Game Passu na dan izlaska.

Ubisoft Forward - 10. lipnja, 21:00

Ubisoft je pripremio nekoliko velikih igara za drugi dio godine: dolaze Star Wars Outlaws i Assassin’s Creed Shadows, što znači da ćemo tijekom prezentacije vidjeti 'ekskluzivne poglede' u obje.

Nintendo Direct

Nintendo već godinama Nintendo Direct objavljuje tijekom lipnja, što znači da svi čekamo samo službenu potvrdu. Ovoj se prezentaciji veselimo zbog potencijalne najave novog Nintendo Switcha, kao i možebitne najave za dugo odgađani nastavak Hollow Knighta.