UMJETNA INTELIGENCIJA

MSI predstavio prvi AI gaming monitor, olakšat će igranje osobama s oštećenjem vida

07.06.2024 u 12:17

Bionic
Reading

MSI-jev novi OLED monitor tijekom igre može prepoznati i istaknuti neprijatelje na ekranu

MSI je službeno predstavio prvi monitor s umjetnom inteligencijom na svijetu. MSI MEG 321URX QD-OLED premijerno je predstavljen na ovotjednom Computexu 2024.

32-inčni monitor ima tehnologiju koju MSI naziva A.I. Sky Sight. Pomoću strojnog učenja otkriva položaj neprijatelja tijekom igranja i ističe ih na zaslonu. Premda je riječ o očitom alatu za varanje, osobito u kompetitivnim igrama, ne smiju se zanemariti prednosti pristupačnosti ove tehnologije za igrače s oštećenjem vida.

Mnoge igre počinju ozbiljno shvaćati opcije pristupačnosti poput reteksturiranja visokog kontrasta za osobe oštećena vida, ali još je dug put do cilja. Također, piše TechRadar, starije igre koje se više ne razvijaju ili ažuriraju mnogima ostaju teške, ako ne i nemoguće za igranje. U idealnom slučaju, A.I. Sky Sight bi trebao pomoći da baš te igre budu pristupačnije većem broju igrača.

Osim A.I. Sky Sight, MEG 321URX QD-OLED ima SpectrumBar s Mystic Light i Glow Sync opcijama koji će se uklopiti u postojeći ekosustav s omogućenim Mystic Lightom - za one koji žele više RGB-a u postavkama za igranje.

Što se tiče specifikacija, MSI MEG 321URX QD-OLED ima istu QD-OLED tehnologiju koju imaju MSI MPG 271QRX i MPG 491CQP QD-OLED monitori za igranje, i kao takav MSI MEG 321URX QD-OLED također dolazi s OLED Care 2.0, što je skup internih značajki koje pomažu u sprječavanju burn ina na vašem zaslonu, što je problem koji jako pogađa OLED panele.