AI CHATBOT

ChatGPT je sada sposoban zaključivati: Kako to mijenja igru

18.10.2024 u 14:02

Bionic
Reading

Nova testna verzija ChatGPT-ja zvuči kao da razgovara s korisnikom i razmišlja o stvarima koje on unosi. Evo kako bi to moglo promijeniti način na koji koristimo AI

Što znači 'razmišljanje' za ChatGPT? Najnovijom nadogradnjom, OpenAI je stvorio chatbot koji ne samo da odgovara na pitanja - on ih i promišlja.

Podignut je na višu razinu, donoseći prave vještine rješavanja problema, dublje razgovore i personalizirane odgovore. Ovo više nije chatbot koji samo izbacuje odgovore poput tražilice. Sada je više poput osobe koju uvijek želite u svom timu tijekom večeri društvenih igara. Evo tri načina na koja ovo novo 'razmišljanje' čini interakcije s AI-jem zabavnijima i produktivnijima.

Poboljšane sposobnosti rješavanja problema

Jedna od najvećih prednosti ChatGPT-jevih vještina razmišljanja njegova je nova sposobnost da pomaže u rješavanju problema, zahvaljujući OpenAI-ovom o1-previewu.

Student se bori s matematikom? ChatGPT može razložiti problem na razumljive korake, bez tog sveznajućeg tona 'trebao si ovo naučiti u školi'. Ili uzmite programera zaglavljenog u kodiranju – ChatGPT će analizirati greške i čak predložiti optimizacije. To je poput drugog para očiju koji se nikad ne umara ili mu pozornost ne odvlače videozapisi s mačkama.

Bolji razgovori

Uz napredan način glasovne interakcije, sposobnost razmišljanja čini ChatGPT boljim u održavanju stvarnih razgovora.

Ova sposobnost da razgovori teku prirodnije omogućava dinamične ishode. Zamislite da radite na dugoročnom projektu, a ChatGPT vam pomaže u razmišljanju. Sjeća se gdje ste stali, nadograđuje vaše ideje i održava zamah. Bilo da planirate kampanju na društvenim mrežama ili pokušavate organizirati život, ovaj komunikacijski stil može svakome pomoći da svoje ideje podigne na višu razinu, piše Makeuseof.

Personalizirane interakcije

Ova nova nadogradnja za ChatGPT nije samo o pretraživanju podataka - ona je o poznavanju vas samih. To se odnosi i na personalizirane interakcije s prilagođenim odgovorima koji graniče s onim - je li upravo pročitao moje misli?

Ako imate dobru povijest razgovora s ChatGPT-jem i želite se malo zamisliti o budućnosti čovječanstva i strojeva, evo zabavne ideje: pitajte ga što vidi u vama, a vi možda ne vidite. Ovakvi upiti iskorištavaju ChatGPT-jevu sposobnost razmišljanja o svemu što zna o vama iz prethodnih razgovora i nude promišljene uvide. Odgovor koji sam dobio bio je prilično dubok, s obzirom na to da dolazi od sintetiziranog (iako iskrenog) robotskog glasa.

Postoje mnogi produktivniji načini primjene ove vrste interakcije, osim razmišljanja o egzistencijalnim temama. Ako ste koristili ChatGPT za razmišljanje o sljedećem kreativnom projektu, dobit ćete personalizirane prijedloge koji imaju smisla svaki put kada se vratite, a temeljene na vašem stilu i preferencijama. Ili, ako tražite nešto – jaknu, novu perilicu posuđa, možda komad za svoju taksidermijsku kolekciju – ChatGPT će razmotriti vaše trenutne potrebe kako bi vam pomogao suziti opcije.