ŠTO KAŽU GLASINE

Pogledajte od kojih bismo se Appleovih uređaja mogli oprostiti idući tjedan

04.09.2024 u 13:17

Bionic
Reading

Svako predstavljanje novih modela znači prestanak redovne ponude za neke od starih. Donosimo pregled pametnih telefona i satova, tablet računala i slušalica koji će biti dostupni samo dok traju zalihe

Appleov godišnji događaj tijekom kojeg će predstaviti novu generaciju iPhonea bit će održan 9. rujna. Osim iPhonea 16, očekuje se kako će biti predstavljena nova izdanja AirPodova, Apple Watcha i još ponešto.

Ali, ujedno ćemo doznati i koje uređaje jabučari više neće nuditi u redovnoj prodaji. Pogledajmo od čega ćemo se oprostiti.

iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max

Otkako su iPhone XS i XR predstavljeni 2018. godine, Apple je počeo obustavljati proizvodnju vodećih iPhonea samo godinu dana nakon što su predstavljeni.

Vjerojatno zato što su svi previše slični, a Apple bi radije da kupite jedan od njihovih osnovnih modela iz nove serije ako želite uštedjeti nešto novca. Nema razloga očekivati ​​kako će se to promijeniti, pa ćemo se vjerojatno oprostiti od prvog Appleovog iPhonea s kućištem od titana.

Vjerojatno će to biti i posljednji Pro iPhone sa zaslonima od 6,1 inča i 6,7 inča (15,4 i 17 centimetara) jer se očekuje kako će iPhone 16 Pro imati veće zaslone. Moguće je kako u novoj liniji neće biti dostupni ni modeli u titanijsko plavoj boji.

iPhone 14 Plus

Model iPhone 14 Plus bio je Appleov prvi početni veliki iPhone, nakon neuspjeha iPhonea 12 mini i iPhonea 13 mini. Imao je isti zaslon od 6,7 inča (17 cm) i dugotrajnu bateriju kao Pro Max iPhone, samo je bio jeftiniji. Također je vratio oznaku Plus po prvi put nakon iPhonea 8 Plus iz 2017.

Apple je prestao proizvoditi iPhone 13 mini prošlog rujna dok je nastavio s prodajom iPhonea 13, tako da je vjerojatno da ćemo vidjeti sličnu strategiju i ove godine - 14 Plus ide van, iPhone 14 će se zadržati još malo.

iPhone 13

Apple je predstavio iPhone 13 2021. godine. S tri godine najstariji je iPhone u prodaji na Appleovoj web stranici. Njegovo bi mjesto mogao zauzeti iPhone 14, dok ne izađe iPhone SE 4.

Apple Watch Series 9, Ultra 2 i SE 2

Moguće je kako će tijekom sljedećg tjedna stići osvježenja za sva tri modela Apple Watcha. Serija 10 bi trebala imati veće (i učinkovitije) zaslone, tanja kućišta i potencijalno novi čipset.

Očekuje se kako će Ultra 3 ove godine dobiti manje osvježenje, a priča se kako će SE 3 prebaciti na plastično kućište radi pristupačnije cijene. Ako će predstaviti nove modele svih izdanja, Apple će najvjerojatnije prestati prodavati sve modele serije 9, Ultra 2 i SE 2 trenutne generacije.

AirPods 2 i AirPods 3

Apple prodaje pametne slušalice AirPods 2 od 2019. kao početni model po pristupačnoj cijeni, iako su u međuvremenu predstavili AirPods 3 2021. sa Spatial Audioom, boljom kvalitetom zvuka i drugim značajkama. Međutim, to bi se uskoro trebalo promijeniti.

Očekuje se kako ćemo 9. rujna imati prilike vidjeti dvije nove verzije AirPods 4, od kojih će jedna zamijeniti AirPods 2, a druga AirPods 3. Naprednije izdanje bi trebalo uključivati poništavanje buke, za razliku od AirPodsa 2.

iPad mini 6 i iPad 10

Sljedeći tjedan trebala bi stići i osvježenja za dva Appleova najjeftinija iPada, iPad mini 6 i iPad 10. Iako je Apple ranije ove godine smanjio cijenu iPada 10, glasine sugeriraju kako ćemo uskoro vidjeti nadograđeni model. Moguće je kako će Apple zadržati iPad 10 po još nižoj cijeni nakon što predstavi 11, ali to se ne čini naročito izglednim.

Što se tiče iPada mini, Apple u novijoj povijesti nije zadržao stariji model nakon predstavljanja novog. Očekuje se kako će novo izdanje uključivati ​​podršku za Apple Intelligence, više prostora za pohranu i potencijalno podršku za pametnu olovku Apple Pencil Pro, piše 9 to 5 Mac.