TRGOVINSKI RAT

Trump privremeno popustio Huaweiju, evo što im je dopustio

21.05.2019 u 09:23

Bionic
Reading

Američko Ministarstvo trgovine izradilo je privremenu opću dozvolu temeljem koje Huawei može održavati postojeće mreže i slati softverske nadogradnje za uređaje

Javno dostupna dozvola smanjuje ograničenja kupovine američkih dobara i usluga bez dozvole Vlade Sjedinjenih Država, postavljena kineskoj tvrtci tijekom proteklog tjedna nakon što je završila na crnoj listi. Vrijedi do 19. kolovoza.

Zbog uvrštavanja na tu listu s Huaweijem su poslovanje obustavili Google i niz drugih tvrtki, prekinuvši isporuku hardvera, softvera i tehničkih usluga (uz izuzetak javno dostupnih putem licenci otvorenog koda).

izdvojili smo

Ovo su najzanimljiviji smartfoni s Androidom koje možete kupiti za malo novca

Pogledaj galeriju

Kao što smo već pisali, sadašnji vlasnici Huaweijevih uređaja s Googleovim aplikacijama i dalje će moći preuzimati i koristiti aplikacije diva iz Mountain Viewa.

Od privremene dozvole izdane Huaweiju koristi bi mogli imati pružatelji usluga pristupa internetu i mobilnim mrežama u slabije naseljenim područjima SAD-a koji su kupili opremu te tvrtke zadnjih nekoliko godina, ali i isporuku softverskih nadogradnji te održavanje postojeće infrastrukture (poput primjerice mobilnih mreža), piše Business Insider.