POSKUPLJENJE 400 POSTO

Stampedo u Metkoviću zbog propusnica

30.06.2013 u 20:05

Bionic
Reading

Kako javlja jutarnji.hr, u Metkoviću je došlo do velike gužve nakon što su tisuće ljudi pohrlile uzeti jeftiniju graničnu propusnicu, s obzirom na to da iste poskupljuju za 400 posto nakon 1. srpnja, zbog ulaska Hrvatske u EU

Pogranične propusnice koje se građanima izdaju za prelazak malograničnih prijelaza od 1. srpnja će poskupjeti čak 400 posto. Od početnih 60 kuna, koliko je 'žuta' propusnica koštala do sada, prvog dana hrvatskog članstva u EU građani će za nju morati izdvojiti fantastičnih 300 kuna. To donekle opravdava stampedo u policijskoj postaji u Metkoviću, gdje su tisuće hrvatskih državljana s obje strane granice navalili na propusnice.

Iako je MUP još u svibnju informirao da će propusnice kojima se u pograničnom području može boraviti najduže do sedam dana, i to u rasponu od pet kilometara, nakon 1. srpnja biti skuplje, nitko nije mogao pretpostaviti da će cijena drastično porasti. Za razliku od drugih pograničnih područja, gdje pogranične propusnice građanima trebaju jedino za lakši dolazak do njihovih poljoprivrednih zemljišta, u Metkoviću i uz granicu s hercegovačke strane propusnice ljudima olakšavaju svakodnevni život, primjerice odlazak na posao ili u školu.

Ostatak teksta možete pročitati ovdje