TKO ĆE TU ŽIVJETI?

Ovo je stvarno suludo: Što mislite, koliko košta stan od 16 kvadrata u centru Zagreba?

05.07.2024 u 22:28

Bionic
Reading

Agenti za nekretnine kažu kako su stanovi do 50 kvadrata najtraženija roba. No, jedan stan u Zagrebu ruši sve rekorde precijenjenosti

Novinari RTL-a pronašli su stan u Tkalčićevoj ulici čiji stambeni prostor iznosi tek 16 kvadrata. Prodaje se za 85 tisuća eura, odnosno 5200 po kvadratu. Budući vlasnik ili podstanar spavat će u pet četvornih metara, a tuširati se u kupaonici od 1,9 kvadratnih metara.

'U tom stanu imamo i pećnicu i štednjak i hladnjak, vešmašinu, klimauređaj, televizor - sve potrebne sadržaje za kućanstvo', kaže agentica za nekretnine Snježana Brezović, koja, istina, priznaje da je stan ipak premali za svakodnevni život.

Nakon prodaje manje se nekretnine najčešće stavljaju u najam. U prvih šest mjeseci ove godine prodano je 40 stanova do 19 kvadratnih metara, a 'rekorder' ima tek 7,9 kvadrata za 3 tisuće eura. Najskuplji mali stan na Črnomercu ima 15 četvornih metara i koštao je više od 107 tisuća eura - gotovo 7 tisuća po kvadratu.

  • +5
Novogradnja u zagrebačkom naselju Trnsko Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Ponuda manjih stanova, tvrde agenti, je slaba, no ne i potražnja. Dva su dana bila dovoljna da se u blizini Petrove bolnice stan od 48 kvadrata proda za 192 tisuće eura, u zgradi izgrađenoj 1984.

Zbog tako brze prodaje, nema naznaka da će cijene stanova tako brzo padati.