kako se mijenjala tijekom godina

Melania Trump kao da ne stari: Evo u čemu je prava tajna njezine mladolikosti

06.08.2024 u 06:08

Bionic
Reading

Estetski kirurzi potvrđuju ono što bivša manekenka stalno ponavlja - svoju ljepotu ne duguje ni botoksu, ni zahvatima, već genima i načinu života. Evo što od nje možemo naučiti i uvrstiti u svoju dnevnu rutinu

Nakon što je Joea Bidena u utrci za Ovalni ured zamijenila Kamala Harris, Melania ponovno odlučno stoji uz supruga Donalda Trumpa te se poslije nekoliko godina provedenih u privatnosti nalazi u fokusu javnosti.

A ono što su prilikom povratka na scenu gotovo svi odmah zamijetili jest njezin mladolik izgled, koji ostavlja dojam kao da u prethodnih dvadesetak godina nije ostarjela ni dana. U čemu je tajna?

Ljepota bez botoksa

'Nisam radila nikakve promjene na svom tijelu. Mnogi govore da sam radila razne zahvate na licu, ali to nije istina. Njegujem zdrav način života i brinem o svojoj koži i tijelu', rekla je bivša prva dama SAD-a u intervjuu 2016. godine i dodala:

'Protivim se botoksu i injekcijama; smatram da su štetne za lice i živce. Sve što vidite sam prirodna ja. Želim dostojanstveno ostarjeti, poput svoje majke.'

Melania Trump Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / THE MEGA AGENCY / PROFIMEDIA

Tvrdnje da nikad nije upotrebljavala operacijske zahvate za 'brisanje godina' potvrdio je i Amish Patel, slavni estetski kirurg koji ističe da bi ih eksperti znali prepoznati.

'Ako je Melania prošla kroz bilo kakve estetske zahvate, morali su biti vrlo suptilni te nimalo ne djeluju izvan konteksta njezine dobi. Očigledno je da brine o svojoj koži. Sudeći prema njezinom licu, u skincare rutini redovito koristi retinol i hijaluronsku kiselinu.'

Gledajući njezine fotografije iz proteklih 20 godina, lako je doći do zaključka da se Melanijino lice vrlo malo mijenjalo, ali i da je znala koristiti nekoliko trikova kojima bi naglasila svoju prirodnu ljepotu i mladolikost.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

2000. - 2005.

Prelijepu Slovenku javnost je prvi put pobliže upoznala početkom milenija, kada se Trump okrenuo političkoj karijeri. Svoju ljubavnicu predstavio je u danas vrlo kontroverznoj naslovnici časopisa GQ, na kojoj leži na tepihu Donaldova aviona, lisicama vezana za njegovu aktovku i posve gola.

Nedavno je upravo ovu fotografiju demokratska strateginja objavila na svojim društvenim mrežama, ističući da Kamalu Harris nikada nismo vidjeli u sličnom izdanju...

No tada joj je ova naslovnica donijela svjetsku slavu, a svi su divili njezinim visokim jagodicama, prodornim očima i bujnoj frizuri, koje su i danas ostale njezini simboli.

Prve veće promjene u looku napravila je 2003. godine, kada se odlučila za zavjesa-šiške i tamnije tonove smeđe, dok je godinu kasnije frizuru oživjela tada popularnim svijetlim pramenovima.

Na 'američkom kraljevskom vjenčanju', kada udala za Donalda Trumpa u Palm Beachu 2005., postalo je jasno da je jedna od tajni ljepote njezin moćni make-up. Od vjenčanja do poslovnih večeri, od njega nije odustajala od tada pa sve do danas.

Naglašene oči maskarom i sjenilima, koji variraju od zelenih do neutralnih tonova, brončani puder i rumenilo boje breskve vješto su pridonosili njezinoj ljepoti i mladolikosti svih ovih godina.

2006. - 2010.

Nakon što je rodila Barrona u dobi od 35 godina te osvanula gotovo posve vitke linije samo tri mjeseca kasnije, postalo je jasno da se tajna fantastičnog izgleda krije i u njezinoj fizičkoj spremi.

Redoviti satovi pilatesa ekspresno su je vratili u formu, kao i izbalansirana prehrana uz koju je lakše održavala liniju.

Do 2008. u potpunosti se vratila u krug američkih slavnih ličnosti, blistajući u elegantnim izdanjima na crvenim tepisima i premijerama. Sve to vrijeme uz sebe je imala make-up stilisticu Nicole Bryl, a koja i danas brižno pazi na njezin prepoznatljiv look.

Smoky eyes pritom ostaju statement element, a Bryl nastavlja brižno njegovati ono što je jednom opisala kao 'suptilan savršeni sjaj', kojim naglašava prelijepu prirodnu strukturu lica Slovenke.

U tom periodu otkrila je da posebno pazi na dostatan unos tekućine te konzumiranje svježeg voća i povrća, a povremeno se počasti dijetalnom Coca Colom.

2011. - 2015.

Ulaskom u rane 40-e godine svi su počeli primjećivati da njezina ljepota nimalo ne blijedi, čemu je definitivno pridonijela i činjenica uvijek pozira identičnog izraza lica i blago napućenih usana.

U ovom periodu eksperimentirala je te počela nositi frizuru s bočnim razdjeljkom, koji itekako laska njezinom licu, baš kao i brončani pramenovi.

2016. - 2020.

U godinama u kojima je prvo podržavala supruga u utrci za predsjednika Amerike, a potom i postala prva dama, Melania je sve veći naglasak stavljala na raskošan biserni nakit i glamurozne haljine. Jedan od vrlo rijetkih kozmetičkih zahvata kojima se podvrgnula bio je microblading obrva za precizniju liniju.

Od inauguracije Trumpa u siječnju 2017. počela je nositi chic dizajnerske komplete i otmjene punđe, ali i sve više ulagati u šminku.

Njezina vizažistica otkrila je da od ulaska u Bijelu kuću koristi proizvode koji ukupno koštaju oko 900 eura.

Kasnije je rekla da je koristila proizvode Face Lifting Water i Face Perfecting Serum, Urban Decay 24/7 Glide-On Lip Pencil (Cruz) i Naked Ultra Nourishing Lipgloss brenda (Lovechild) na usnama.

A kosa? Melanijin dugogodišnji frizer Mordechai Alvow otkrio je za Us Weekly da je bivšoj manekenki odlučio podići kosu jer je 'bilo važno pobrinuti se da ništa ne ometa čiste linije i monokromatsku boju' kompleta Ralpha Laurena nošenog na inauguraciji.

Melania je u tom periodu prešla na organske smoothieje koji podižu energiju i bogati su sastojcima koji poboljšavaju stanje kože, uključujući banane, borovnice, mljevene sjemenke lana, tekuće omega-3 kiseline i vitamin D.

2021. - 2024.

'Ne vidim nikakve primjetne promjene na njezinom licu, iako bismo očekivali gubitak volumena na obrazima i usnama. Međutim dobri geni i struktura kostiju također utječu na to koliko netko izgleda mladoliko iako stari', pojašnjava njezin izgled u proteklim godinama estetski kirurg, no ipak je zamijetio sitnicu:

'Na nedavnim slikama ne možemo vidjeti nikakve primjetne bore na njezinu čelu ili produžene bore oko očiju, što bi moglo sugerirati da je možda primila injekcije protiv bora da ih ublaži.'

Do danas je nastavila s istim make-upom: smokey eyes, sjajne usne, brončane jagodice te plave šiške dio su njezine dobitne formule, kojom potiče dojam da nije ostarjela ni dana.

Ipak, kao što je estetski kirurg otkrio - prava tajna krije se u dobrim genima i načinu života.

'Melania očito pazi na sebe, što je značajan čimbenik u procesu starenja. Zdrava prehrana puna vitamina i antioksidanata, pijenje puno vode, izbjegavanje previše šećera ili alkohola i dovoljno sna igraju važnu ulogu. Priča se da Melania također uživa u pilatesu i tenisu, koji, kao kombinacija vježbi, pomažu u oslobađanju od stresa i jačaju dotok krvi u kožu - što je bitno za ljepotu.'

No postoji nešto što već danas možete učiniti ako želite 'ukrasti' malo Melanijine mladolikosti - posvijetlite kosu.

  • +5
Melania i Ivanka Trump Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Kako su godine prolazile, iako se njezina frizura možda nije radikalno promijenila, postala je svjetlija s više tonova meda i zlatnih nijansi, koje laskaju zreloj koži. Kako starimo, boja naše kože se mijenja, pa vrlo tamni pramenovi mogu djelovati grublje uz ten.'