za svaki budžet

Zavirili smo u aktualnu ponudu Ikee i pronašli predivne dekoracije za manje od 13 eura

09.10.2024 u 13:33

Bionic
Reading

Od elegantne podne lampe za manje 8 eura, preko prelijepih jastučnica, do šarmantnih boho dekoracija - evo na koje detalje vrijedi obratiti pozornost u Ikei, ako ne želite potrošiti previše novaca

U ponudu Ikee uvijek treba zaviriti s određenom dozom opreza. Rizik od kupovine pune košare sitnica uvijek je velik, baš kao i to da ćete ondje provesti sate i sate uživajući u razgledavanju namještaja ugodne skandinavske estetike. No, kada u ovu slavnu švedsku trgovinu namještaja stignu novi komadi, preteško je odoljeti...

Tako smo i sami zavirili u aktualnu ponudu te se oduševili velikim brojem (većinom upravo pristiglih) predivnih dekoracija koje će u trenu podići interijer.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Najbolje od svega jest da na njih ne morate potrošiti bogatstvo, jer koštaju manje od 13 eura. Usprkos niskoj cijeni, uspješno će odraditi posao transformacije prostora te vam omogućiti da jesenske dane dočekate s osjećajem uživanja u toplom ambijentu svog doma.

Boho ukrasi

U doba kada je boho-chic estetika zavladala modnom scenom, nimalo ne čudi što se ovaj šarmantni stil sve češće viđa i u interijeru.

No, umjesto da krenete u zahtjevno bojanje zidova pastelne i bež tonovima ili kupovinama presvlaka i zavjesa u ovom dizajnu, možete jednostavno nabaviti nekoliko ukrasa koji će učiniti veliku razliku.

U Ikei je trenutno dostupna predivna dekoracija od slame, u obliku velikog lista palme. Naći ćete je pod nazivom MOLNSKOG, košta 10,99 eura i prodaje u paru pa ćete dobiti jedan veliki i jedan manji ručno izrađen 'palmin' list.

U smjeru boho dizajna idu i GILLSTAD zidni ukrasi, kojih je tri u paketu po cijeni od 12,99 eura, a riječ je o još jednoj rukotvorini. Opisani kao ukrasi od šaša, ovi krugovi prekrasna su dopuna zidu sa zrcalima ili kao kontrast šarolikim fotografijama.

Umjetno cvijeće

Svi oni koji nisu osobito vješti u uzgajanju sobnih biljaka, dobro znaju koliko je umjetno cvijeće praktično i - lijepo. Možda nema tu čar i mirise kao pravo bilje, no uvelike može odraditi posao unošenja elemenata prirode u dom.

Osim brojnih malih umjetnih biljaka, kojih je u Ikei zaista pregršt, vrijedi obratiti pažnju na krasne bijele orhideje (12,99 eura) toliko živopisna izgleda da ćete ih lako zamijeniti za one prave. No, neće vama zadati ni upola toliko posla poput ovog nježnog i osjetljivog cvijeća koje se inače poprilično teško uzgaja.

Vaze

Posebno će lijepo izgledati umetnuta u efektnu vazu. Na policama Ikee pronašli smo nekolicinu divnih komada po cijenama manjima od 13 eura, i to za svačiji ukus. Od klasičnih prozirnih, preko onih glamurozne crne boje, pa sve do pastelnih ružičastih vaza koje savršeno pristaju interijeru u neutralnim tonovima.

Ipak, jedan se na prvi pogled itekako izdvaja. KOPPARBJORK vaza visine 21 centimetar i jarko žute boje pravi je statement ukras koji vrijedi imati u domu, posebno tijekom jeseni jer ćete njenim tonovima postići harmoniju unutrašnjosti doma s bojama koje u ovim mjesecima dominiraju prirodom.

Ukrasna jastučnica

Još jedan provjereni trik koji učestalo savjetuju dizajneri interijera jest promjena ukrasnih jastučnica. Ovaj jednostavan potez nevjerojatno je moćan jer zamjenom dizajna možete bitno promijeniti čitav ambijent u prostoru.

Isto tako, ovo je sjajan način da svoj dom uskladite s aktualnim godišnjim dobom. VILDPERSILJA nova je ukrasna jastučnica u ponudi Ikee (12,99 eura), predivnog cvjetnog uzorka pomiješanog s elementima drva i tijekom jeseni nezaobilaznih jabuka.

Minimalistička lampa

A kako biste bili sigurni da će sve maksimalno doći do izražaja, prostoriju je potrebno dobro osvijetliti. U doba kada je korištenje rasvjete u više razina posebno popularno, nabavka podne lampe pun je pogodak.

Osim što vam omogućuje uvjete za čitanje i rad na laptopu, stvara predivan, opuštajuć ambijent u domu i poziva na uživanje pod dekicom na trosjedu. Bacite oko na BARLAST lampu visine 150 centimetara i po cijeni od tek 7,99 eura.