OPREZ WENGER I OSTALI

Mourinhova stara priča otkriva puno o Balotelliju

08.07.2014 u 18:45

Bionic
Reading

Jedan od igrača koji bi ovog ljeta mogli promijeniti klub je talijanski napadač Mario Balotelli, o kome je jednu priču ispričao Jose Mourinho. Bila je to utakmice nakon koje više nije ozbiljno računao na ovog vrlo talentiranog igrača

Za mnoge, Balotelli je poslije SP-a bio žrtveni jarac za neuspjeh Talijana. Za druge, poput Wenger, on je možda i sjajno rješenje u napadu. Kako se poslije Svjetskog prvenstva ponovo mnogo priča o Balotelliju i njegovom mogućem prelasku iz Milana u Arsenal, za Wengera i druge trenere ne bi bilo loše pročitati što je svojevremeno o Balotelliju rekao Mourinho:

'Sjećam se da smo jednom igrali u Ligi prvaka protiv Rubin Kazana te smo bili u velikim problemima jer su svi napadači bili ozlijeđeni. Nisam mogao računati niti na Samuela Eto'oa niti na Diega Milita. Jedini kojeg sam imao bio je Mario.

Mario je pred kraja poluvremena, u 42. minuti, dobio žuti karton, pa kad su igrači došli u svlačionicu ja sam potrošio 14 od 15 minuta razgovarajući samo s njim. Tada sam mu rekao: Mario, ja znam da te ne mogu promijeniti, ali slušaj. Nemamo napadača na klupi, stoga igraj bez prekršaja, nemoj uopće dirati protivničke igrače i igraj samo s loptom.

Ako izgubimo loptu, budi bez reakcije. Ako te netko provocira, nemoj reagirati, kao niti ako sudac nešto krivo procjeni. Epilog svega – crveni karton u 46. minuti!'
Bilo je to dovoljno kako Mourinho na njega više ne bi ozbiljno računao te ga je do kraja sezone tek povremeno koristio kao zamjenu. U međuvremenu, čini se kako se Balotelli tek malo uozbiljio, a ako dođe do njegovog prelaska u Arsenal, ostaje da vidimo na koji će način s njime postupati Arsene Wenger.