OTKRIO GA KERR

Znate li što je Kukoč pojeo na današnji dan prije 20 godina?

06.11.2013 u 08:29

Bionic
Reading

Bilo je, po srednjoeuropskom vremenu, rano jutro šestog studenog 1993. godine. Prvi dan NBA sezone. Bez svježe umirovljenog Michaela Jordana aktualni su trostruki prvaci, Chicago Bullsi, na otvaranju sezone pobijedili Hornetse u Charlottei 124:123 nakon produžetka

Svoju je prvu utakmicu u najjačoj svjetskoj ligi iste večeri odigrao Toni Kukoč. U to vrijeme najbolji neamerički košarkaš na svijetu nastupio je sasvim solidno za 21 minutu na parketu ubacivši deset poena (šut iz igre 5-10) uz pet skokova i jednu asistenciju.

Više od samog debija 25-godišnjeg rookieja, čija će NBA karijera kasnije doseći zavidnu razinu premda ni približno ekvivalentnu njezinim europskim razmjerima, neke je njegove suigrače, primjerice Stevea Kerra, šokirao Kukočev jelovnik na dan utakmice. Prije nekoliko dana Kerr, danas eminentni televizijski analitičar, prepričao je zgodu o mladom Splićaninu senzacionalnog apetita.

'Tek je bio došao u NBA i na dan prve utakmice u sezoni, samo četiri sata prije njezina početka, došao sam do njega priupitavši ga je li za nešto prigristi. Kad smo sjeli za stol hotelskog restorana, priredio si je pravu malu gozbu', rekao je Kerr počevši nabrajanje:

'Krenuo je sa salatom, pa s predjelom, onda si je naručio pun tanjur tjestenine, da bi za glavno jelo pojeo piletinu. Na kraju je uživao u čaši crnog vina uz tiramisu. Ritual prežderavanja završio je espressom. Gledao sam ga u šoku'.

Nije se dobri stari tricaš Kerr sjetio natuknuti koliko bi Kukoč zabio te večeri da je, poput njega, pojeo samo energetsku pločicu ili nešto tog tipa. Više ili manje?