TEHNO RECENZIJE

Preklopni smartfon na tragu savršenstva: Isprobali smo Honor Magic V3

22.09.2024 u 12:11

Bionic
Reading

Najnoviji i odnedavno globalno dostupan Honorov preklopni Android većinu stvari radi kako spada, a odlikuje ga niz vrlo impresivnih hardverskih značajki

U svijetu u kojem preklopni telefoni uglavnom asociraju na skupu tehnologiju za tech entuzijaste ili modne dodatke za one koji žele izgledati drukčije, vidjeti uređaj koji uistinu nastoji smanjiti razliku između klasičnog smartfona i onoga s preklopnim ekranom je - osvježavajuće.

Magic V3, nasljednik već prilično impresivnog Honorovog preklopnog telefona, reklamiran je kao konj za utrku sa Samsungovim Foldom i, zbog nama apsolutno neshvatljivog razloga, s Appleovim iPhoneom.

Izgleda kao običan smartfon

Honor Magic V3 suludo je tanak, čak i kad je sklopljen. Uz zatvorenu dijagonalu od 7,6 inča i debljinu koja je u rangu s većinom 'običnih' smartfona (9,2 mm), ovaj 226 grama težak uređaj ostavlja dojam telefona koji se ne mora rasklapati da bi bio učinkovit i funkcionalan.

Dok se konkurencija nastavlja boriti s preuskom dijagonalom vanjskog ekrana, LTPO OLED zaslon s radnim taktom od 1 do 120 Hz i osvjetljenjem do 5000 lumina dovoljno je dobar za cjelodnevnu upotrebu bez pomišljanja na rasklapanje. Kad smo već kod toga, šarka uređaja ne otvara se baš s lakoćom, a on se zna otvoriti 'do kraja' pri većim kutovima, što možda nije razlog za odustajanje od kupnje, ali donekle umanjuje dojam kad se koristi.

Najbolje fotografije ikad

S druge strane, Magic V3 rješava jednu od dosad najvećih mana preklopnih smartfona - osrednju kameru. Ima izvrstan set objektiva koji snimaju zapanjujuće dobre portrete i noćne fotografije. Stražnji arsenal čine širokokutni objektiv od 50 MP, aperture f/1.6 i fokalne duljine 23 mm, periskopski telefoto objektiv od 50 MP aperture f/3.0 i fokalne duljine 90 mm te ultraširokokutni objektiv aperture f/2.2 i fokalne duljine 16 mm s kutom snimanja od 112 stupnjeva. Također dolazi s dvije selfi kamerice od 20 MP aperture f/2.2.

  • +7
Honor Magic V3 primjeri fotografija Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Uzmemo li sve nabrojeno u obzir, imat ćemo izvrsnu kombinaciju koja, uz blagoslov AI obrade, proizvodi neke od najboljih portreta i noćnih fotografija koje smo snimili. Ako želite stvarati selfije s licenciranim modom studio Harcourt, trebat ćete rasklopiti telefon i okrenuti ga prema sebi, uz preview snimke na vanjskom ekranu, što, makar nije najelegantnija metoda, i dalje radi. Dodamo li ovome i rudimentarne AI funkcije poput gumice koja briše neželjene elemente sa slike uz osrednje ili dobre rezultate, dobivamo uređaj koji se može nositi s većinom foto nezgoda.

Telefon i tablet u jednom

Glavni selling point ovog telefona dolazi do izražaja nakon što rasklopite 7,9-inčni unutarnji LTPO AMOLED ekran. Uz radni takt od 120 Hz i maksimalnu svjetlinu od 1800 lumina, rasklopljeni Honor Magic V3 dodaje još više mjesta za razne prozore i akrobacije kakve inače očekujemo od smartfona ovog tipa. Ruku na srce, pregib na sredini mu je vidljiv i opipljiv te, ako ste alergični na takve stvari, zna zasmetati tijekom 'trljanja' po izbornicima.

Malo o softveru i bateriji

Umjetna inteligencija u obliku Magic Portala, izbornika na rubu ekrana koji povučeni sadržaj 'smisleno' trpa u neku od kontekstualno odabranih aplikacija, super je alat za multitasking. Što se ostalih performansi tiče, reći ćemo samo da uređaj pokreće trenutno najbrži Snapdragon na tržištu uparen s 12, odnosno 16 GB RAM-a (ovisno o zapremnini). Sučelje je Android 14 premazan sa skinom MagicOS 8.0.1, koji, kao i svaki put dosad, pruža iskustvo kako-tako čistog Androida ušminkanog s nekoliko dizajnerskih rješenja posuđenih od Applea.

Što se gejmanja i multimedije tiče, priča je više-manje standardna, a to je da sve radi bez trzaja i divljačkog pregrijavanja. Ovo je dosta impresivan pothvat, jer telefon dolazi s rekordno tankom višenamjenskom silicij-ugljičnom baterijom od 5150 mAh, a ona podržava sve od superbrzog žičanog punjenja na 66 W do bežičnog punjenja na 50 W i reverzibilnog punjenja na 5 W.

A cijena?

Uz sve nabrojeno, Honor Magic V3 zbilja bi bio jedan od boljih mobilnih uređaja na tržištu da problem nije paprena cijena. Za ovaj model u osnovnoj konfiguraciji od 12 GB RAM-a i 256 GB zapremnine trebat ćete izdvojiti 1999 eura, što je, makar malo manje od konkurencije, i dalje puno više nego što je većina kupaca spremna platiti.

No ako ste tech entuzijast koji godinama čeka da netko napokon smisli telefon koji ne pati od nezgrapne debljine te ima super kameru, ovo bi mogao biti smartfon za vas.

  • +5
Honor Magic V3 slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina
  • Ime: Honor Magic V3
  • Platforma: Android 14, MagicOS 8.0.1
  • Materijali izrade: Plastika, staklo, aluminij, vlaknasti materijal na kućištu
  • Rasklopljen uređaj: 156.6 x 145.3 x 4.35 mm
  • Sklopljen uređaj: 156.6 x 74.0 x 9.2 mm
  • Težina: 226 g
  • SIM: Nano-SIM, eSIM or Dual SIM
  • Certifikat: IPX8
  • Sklopivi ekran: 7.92 inča, LTPO AMOLED, 1 milijarda boja, HDR10+, Dolby Vision, 120Hz, 1800 nita, zaštita King Kong Rhinoceros
  • Vanjski ekran: LTPO OLED, 1 milijarda boja, 120Hz, Dolby Vision, 5000 nita, 6.43 inča, nanocrystal glass 2.0
  • Memorija: 256 GB 12 GB RAM, 512 GB 16 GB RAM, 1 TB 16 GB RAM
  • Glavna kamera: 50 MP, f/1.6, 23 mm (širokokutna) 50 MP, f/3.0, 90mm (periskopski telefoto), 3.5 x zum, 40 MP, f/2.2, 16mm, 112˚ (ultra širokokutna
  • Selfie kamera: 20 MP, f/2.2, 90˚, 21 mm (širokokutna)
  • Vanjska kamera: 20 MP, f/2.2, 90˚, 21 mm (širokokutna)
  • Biometrija: otisak prsta, bočni
  • Baterija: Si/C 5150 mAh
  • Punjenje: 66W žičano, 50W bežično, 5W reverzibilno
  • Cijena: 1999 eura
  • Ustupio: Honor
l>