SINESTACK

Rimac Energy: 'Naš baterijski sustav spreman je za isporuku'

04.09.2024 u 14:45

Bionic
Reading

Rimac Energy, odjel unutar Rimac Technology i pionir u visoko integriranim sustavima za pohranu energije i isporuku električne energije, najavio je da je njihov prvi SineStack spreman za postavljanje na lokaciju u Colchesteru, u Ujedinjenom Kraljevstvu, priopćili su iz tvrtke

Kako navode, SineStack uključuje 'revolucionarnu tehnologiju pretvorbe energije koja je visoko integrirana kako fizički, tako i funkcionalno s baterijskim ćelijama'.

'Korištenjem ove inovativne arhitekture, uz adaptivni softver, omogućuje sofisticirane modele u više razmjera koji izračunavaju jedinstvene unutarnje parametre svake ćelije te dinamički prilagođavaju operacije pretvorbe energije kako bi maksimizirali ekstrakciju energije, optimalno uravnotežili temperature i produljili vijek trajanja', priopćili su iz tvrtke.

Od 2025. godine, SineStack će pružati dvije godine rada bez smanjenja kapaciteta, zadržavajući više energetskog kapaciteta tijekom cijelog vijeka trajanja baterije i 'poboljšavajući potencijal za generiranje prihoda, uz zadržavanje vodećeg vijeka trajanja od 12.000 ciklusa'.

'SineStack maksimizira ekstrakciju energije iz svakog modula, bilo da se koristi pojedinačno ili u kombinaciji s drugima. Dinamičkim prilagođavanjem jedinstvenim karakteristikama svake ćelije, omogućuje besprijekorne nadogradnje i kontinuirana poboljšanja, održavajući ga na čelu tehnologije pohrane energije', ističu.

'Iznimno sam ponosan što možemo predstaviti SineStack na tržištu nakon opsežnog razvoja i testiranja. U skladu s našom Rimac DNK, naš proizvod donosi monumentalni tehnološki iskorak, omogućujući neusporedive razine integracije, sposobnosti i performansi. Veselim se povećanju proizvodnje i primjene SineStacka diljem Europe', izjavio je Wasim Sarwar Dilov, direktor Rimac Energyja.