MEDVEDEV O DRŽAVI

'O ruskoj demokraciji možete suditi za 100 godina'

21.03.2013 u 12:36

Bionic
Reading

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je da će se o ruskoj demokraciji moći suditi za 100 godina, jer se sada mora uzeti u obzir nasljedstvo sovjetskog doba koje je završilo prije samo dva desetljeća

'Radimo tek prve korake u razvoju našeg političkog sustava i demokratskih institucija u zemlji, ne treba nas ocjenjivati po standardima najboljih', rekao je Medvedev u razgovoru za europske medije, koji je objavljen u četvrtak na internetskoj stranici ruske vlade.

'Na primjer, ako bude problema u demokraciji za 100 godina, to će značiti da je nismo dobro razvili', dodao je.

On je naglasio da ni u carsko niti u sovjetsko doba u Rusiji bilo nikakve demokracije.

'Ni u čemu se ne razlikujemo od europskih zemalja, ne vidimo neki drugačiji put za demokraciju koji bi se temeljio na posebnim ruskim pristupima', rekao je Medvedev.

Nevladina organizacija Human Rights Watch (HRW) ocijenila je u izvješću početkom da je 2012. bila najgora godina za ljudska prava u Rusiji od raspada SSSR-a. Oporba i ruske nevladine organizacije neprestano ukazuju na sve teža kršenja sloboda nakon što se prošlog svibnja u u Kremlj vratio Vladimir Putin, koji je ocijenio krajem veljače da u 2012. 'nije bilo nikakvih posebnih problema na području ljudskih prava'.