SLAVLJE OSIJEKA

Peroševićev pogodak za prekid neugodne tradicije protiv 'lokosa'

24.10.2016 u 15:14

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka pogotkom Peroševića stigli su do 1:0 pobjede protiv Lokomotive, prve nakon sedam godina na svom stadionu protiv tog protivnika

Iako su do prošlog kola bili na visokom drugom mjestu MAXtv Prve lige, Osijek je već tri prvenstvene utakmice završio bez pobjede i polako se uvlačila nervoza u momčad Zorana Zekića.

Posao Zekiću uoči dolaska Lokomotive bio je dodatno otežan jer nedostajalo mu je nekoliko važnih igrača, a prije svih Aljoša Vojnović. No Lokomotivu se jednostavno moralo pobijediti. I s tim imperativom domaćini su ušli u utakmicu, što je bio još jedan 'uteg'.

A da je to priličan teret, vidjelo se u prvom dijelu, kada je Osijek igrao sporo, neorganizirano, bezopasno. I valja spomenuti tek dva trka Kneževića, koje su gosti uspjeli zaustaviti. Na Zekićevu sreću, ni gosti iz Zagreba nisu bili razigraniji, pa ni po domaćeg vratara Mikulića nije bilo opasnosti.

U nastavku je Osijek ipak zaigrao kudikamo bolje, a u 57. minuti, nakon odličnog ubačaja Matasa s desne strane, Antonio Perošević dobro je primirio loptu i sa sedam, osam metara pogodio mrežu gostiju.

Ni tri minute kasnije, pitanje pobjednika moglo je biti riješeno, ali Bobanov udarac Zagorac je uspio zaustaviti.

Uzbuđenja su se nastavila i u 67. minuti - Osijek je zabio gol. Zagorac je htio poslati dugu loptu prema svojim napadačima, ali je pogodio Lukića u leđa i lopta se odbila prema golu gostiju, gdje ju je dočekao Ejupi i poslao u praznu mrežu. Međutim, sudac Bebek na asistenciju pomoćnog suca opravdano je poništio gol jer Osijekov je igrač bio u zaleđu.



Ti promašaji Osijeka skoro su skupo plaćeni u samoj završnici utakmice, kada su dva puta opasno prijetili - prvo Rahmani a potom i Cekici, ali oba puta vratar Mikulić vadio je loptu ispod grede. Bila su to i jedina dva udarca 'lokosa' u okvir gola.

Na kraju je ipak ostalo 1:0, a Osijek je nakon sedam godina upisao pobjedu na svom stadionu protiv Lokomotive.