OPROŠTAJ OD POLJUDA

Hajdukovci svladali Osijek pa se naklonili Torcidi

17.05.2013 u 19:55

Bionic
Reading

Hajduk je pred oko 3.000 gledatelja svladao Osijek rezultatom 1:0 i tako se za ovu sezonu oprostio od poljudskog travnjaka. Pogodak odluke postigao je Anton Maglica u 16. minuti na dodavanje Mije Caktaša, a Osječani su priliku uglavnom vrebali iz protuudara

Hajdukovci su apsolutno dominirali terenom, a njihov mladi vratar Lovre Kalinić istaknuo se početkom nastavka kada je nogom obranio udarac usamljenom Glavašu iskosa, i to je bilo otprilike sve što je Osijek iz igre uspio izboriti u Splitu. Zaprijetili su i u završnici pokušajem glavom svojeg kapetana Ive Smoje,te ulaskom u 16 nakon brzo izvedenog prekida Peroševića, ali Osječaninje oklijevao i Kalinić je upisao 'praznu mrežu'.

Tako se Hajduk privremeno vinuo na treće mjesto ligaškog poretka, a pred njima su dva gostovanja na Maksimiru u kojima će dati ton čitavoj sezoni. U srijedu je na rasporedu uzvrat finala kupa protiv Lokomotive, a idućeg vikenda derbi s Dinamom za kraj sezone.

Dok je na terenu viđena standardna izvedba igrača, najimpresivniju 'rolu' dvoboja imali su navijači na sjeveru. Iako nije bila puna, Hajdukova tribina pružila je neupitnu podršku i posljednjih 10 minuta, pa i nakon sučevog zvižduka, uz pjesmu 'Ako ne postaneš novi prvak ti...' zaslužili su dugi pljesak pobjedničkih igrača s travnjaka.