NAKON PRIJELAZNOG ROKA

Baldasar u dilemi! Što napraviti s Hajdukom?

10.09.2013 u 13:39

Bionic
Reading

Hajdukov ljetni prijelazni rok za svakog njegovog navijača bio bi savršen, jer splitski klub nije prodao gotovo nikoga, a istovremeno je doveo nekoliko zanimljivih i jeftinih pojačanja, no stvarnost je puno okrutnija: kako je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar potvrdio za tportal, koncem rujna ili početkom studenoga, ponovno će se razgovarati o mogućoj prodaji dijela dionica kluba koje su u gradskom vlasništvu

Povod je, naravno, kronična besparica, ali i kredit od 30 milijuna kuna koji dospijeva na naplatu u studenome. Grad Split jamac je za ovo Hajdukovo zaduženje i premda je vrlo dobro zaštićen odredbom po kojoj ima pravo zaplijeniti 30 posto prihoda kluba, očekivalo se da će od prodaje igrača ovoga ljeta klub pokriti barem jedan dio. Budući da se to nije dogodilo, Baldasar će odluku prepustiti Gradskom vijeću.

'Vijećnici će u ime građana odlučiti žele li ulagati u klub, odnosno njegovu omladinsku školu, s pet do osam milijuna kuna godišnje te kako ispuniti gradsku obavezu o ulaganju u Poljud. S druge strane alternativa će biti međunarodni javni natječaj, koji bismo raspisali s preciznim uvjetom dokapitalizacije Hajduka i saniranja svih njegovih dugova, zatim konkretnog financiranja omladinske škole i sanacije stadiona', kazao nam je Baldasar.


'Od moguće prodaje Hajduka sam klub ne bi imao ništa, zato bismo se odlučili na neku vrstu dokapitalizacije. Ali, ponavljam, samo nakon ozbiljnog međunarodnog natječaja', dodao je splitski gradonačelnik.

U javnosti su se pojavile nepotvrđene informacije da će navodni američki investitori koje zastupa odvjetnik Michael Glover idućeg tjedna ponovno pohoditi Split, no tu su i drugi zainteresirani ulagači: Baldasar nam je potvrdio da 'postoji još dosta zainteresiranih' pa i onih koji se dosad nisu javno eksponirali.

Baldasar je svojedobno obećao da 'neće prodati Hajduk bez referenduma', no čini se da se sada ponešto povukao pa će odluku o eventualno izjašnjavanju Splićana također prepustiti Gradskom vijeću.