OMILJENI FESTIVAL

Bliži se Špancirfest: Varaždin dobiva novo ruho, imaju važnu novost za posjetitelje

13.08.2024 u 12:03

Bionic
Reading

Varaždin dobiva novo ruho – počele su pripreme za 26. Špancirfest koji će se održavati od 23. kolovoza do 1. rujna, a gradska Turistička zajednica objavila je da će za posjetitelje koji će doći automobilima biti osigurano besplatno parkiranje i prijevoz autobusima do centra grada

Ovogodišnji Špancirfest donosi više od 200 glazbenih programa, na ulicama i trgovima u u srcu grada nastupit će dvadesetak performera iz brojnih zemalja, a pozornica kod Vile Bedeković osim glazbenog donosi i kazališni program, odnosno četiri hit komedije.

Budući da je gužva oko pronalaska slobodnih parkirnih mjesta često izazov prilikom posjeta velikim manifestacijama kao što je Špancirfest, kako bi brojnim gostima olakšali dolazak i omogućili im nesmetano uživanje u festivalu, Turistička zajednica grada Varaždina te Grad Varaždin i ove su godine osigurali besplatno parkiranje.

Za one koji će stići automobilima, parkiralište će biti na tri lokacije - ispred Gradskih bazena Varaždin u Zagrebačkoj ulici 85 a, na prostoru Auto Kluba Varteks u Biškupečkoj ulici 3 te ispred Trgovačkog centra Branka u Optujskoj ulici 70 d.

Na sve tri lokacije bit će organizirani tzv. buseki javnog gradskog prijevoza koji će, također besplatno, prometovati između parkirališta i centra grada. S parkirališta kod bazena i Auto Kluba vozit će na Trg slobode, a s parkirališta Trgovačkog centra Branka na Trg bana Josipa Jelačića te će se s tih lokacija i istim linijama vraćati nazad.

Polazak 'buseka' bit će svakih 20 minuta, a vozit će od 17 sati do ponoći, odnosno petkom i subotom od 17 sati do 1 sat.